Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню - ООС
Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню - ООС

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом доби, 12 жовтня, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано сім порушень режиму припинення вогнюз боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 13 жовтня.

Зазначається, що з початком доби, а згодом і у вечірній час з гранатометів різних систем та стрілецької зброї бойовики вели вогонь поблизу Авдіївки. На ділянці неподалік Майорська окупанти відкрили вогонь з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї. Поодинокими пострілами з автоматичного станкового гранатомета противник провокував наших захисників біля Новолуганського, та двічі – поблизу населеного пункту Камишуваха. Окрім того, неприцільні ворожі постріли зі стрілецької зброї зафіксовані у районі Оріхового.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було. Військовослужбовці зброю у відповідь не застосовували. Попри порушення перемир'я, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, наголосили у штабі. 

Від початку поточної доби, 13 жовтня, російсько-окупаційні війська режим припинення вогню порушили один раз. Поблизу населеного пункту Зайцеве зафіксовано три поодиноких постріли з ручного протитанкового гранатомета.

Як повідомлялося раніше, росіяни продовжують постачати на окупований Донбасі озброєння та військову техніку, інформує Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Для того, щоб приховати переміщення сил та засобів, окупанти використовують ґрунтові дороги, що ведуть в обхід офіційних пунктів пропуску, аби їх не помітили спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ. 

Відео Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС

Розмінування Донбасу. Понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів знищили сапери у зоні проведення Операції Об`єднаних сил упродовж року. Це - винятково у Донецькій області й лише те, що відшукали фахівці Центру протимінної діяльності. Водночас, нині розміновують Донбас ще військові сапери та рятувальники ДСНС. Тож загальна кількість ліквідованих боєприпасів, щонайменше, втричі більша. Роботи з розмінування не припиняються ні на день. Але в землі на Донбасі ще залишаються десятки тисяч потенційно-смертоносних пасток. Більше про війну на Сході України

Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС
Источник материала
loader
loader