"Перемир'я" у Нагірному Карабасі: Баку і Єреван заявляють про напружену ситуацію в регіоні
"Перемир'я" у Нагірному Карабасі: Баку і Єреван заявляють про напружену ситуацію в регіоні

"Перемир'я" у Нагірному Карабасі: Баку і Єреван заявляють про напружену ситуацію в регіоні

Азербайджанське Міністерство оборони заявило про нові обстріли навколо Нагірного Карабаху. Вірменія також повідомляє про відновлення бойових дій.

Про це повідомляється на сайтах відомств.

Зазначається, що обстрілам піддаються території Геранбойського, Тертерського, Агдамського і Агджабедінского районів. "У ніч проти 13 жовтня загальна обстановка на Агдере-Агдамському і Фізулі-Гадрутском напрямках фронту залишалася напруженою", - йдеться в повідомленні.

Баку наголошує на тому, що Єреван порушує домовленості щодо припинення вогню, яке мало початися від суботи, 10 жовтня. Разом з тим у відомстві наголошують, що знищили вірменську техніку та безпілотники.  "Азербайджанська армія дотримується режиму гуманітарного перемир'я і зберігає оперативне перевага на всій лінії фронту", - наголошують в Міноборони.

Своєю чергою, Вірменія також повідомляє про відновлення бойових дій Азербайджаном. За словами речника вірненського Міноборони Шушана Степаняна, вранці 13 жовтня "противник на південному, північному, північно-східному і східному напрямках відновив військові дії, які супроводжуються активним ракетно-артилерійським вогнем". У відомстві ситуацію в районі Нагірного Карабаху називають "відносно стабільно напруженою".

Нагадаємо, ситуація довкола Нагірного Карабаху загострилася наприкінці вересня. Вже понад тиждень там тривають інтенсивні бої і сотнями гинуть люди. Точної кількості жертв не називає жодна зі сторін. В ескалації конфлікту Вірменія та Азербайджан звинувачують одне одного.

Після перемовин у ніч проти 10 жовтня Баку та Єреван домовилися про перемир'я, але його не дотримуються. Європейський Союз закликає обидві сторони до припинення вогню та продовження переговорів у межах так званої Мінської групи ОБСЄ.

Відео Єреван готовий до поступок щодо Нагірного Карабаху і сподівається на компроміс Баку

Єреван готовий до поступок щодо Нагірного Карабаху. І сподівається, що на компроміс піде і Баку. Про таке в інтерв'ю журналістам заявив вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян. Однак Азербайджан наполягає на повному поверненні контролю над  Нагірним Карабахом - на цьому наголосив посол Азербайджану в Росії. Також у Баку звинувачують Єреван в обстрілах стратегічного нафтопроводу "Баку-Тбілісі-Джейхан". За словами азербайджанських військових, нападу вдалося запобігти. У Вірменії ж цю атаку категорично заперечують. Ситуація довкола Нагірного Карабаху загострилася наприкінці вересня. Вже понад тиждень там тривають інтенсивні бої і сотнями гинуть люди. Точної кількості жертв не називає жодна зі сторін. В ескалації конфлікту Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного.

Єреван готовий до поступок щодо Нагірного Карабаху і сподівається на компроміс Баку
Источник материала
loader
loader