Тихановська поставила Народний ультиматум Лукашенку
Тихановська поставила Народний ультиматум Лукашенку

Тихановська поставила Народний ультиматум Лукашенку

Лідерка білоруської опозиції та екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська дала режиму Олександра Лукашенка 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги. Якщо до 25 жовтня вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. І 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах.

"Минуло два місяці політичної кризи, насильства і беззаконня - і з нас досить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний ультиматум", - написала вона у Telegram.

За словами опозиціонерки, у режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги:

1. Лукашенко повинен оголосити про відхід.
2. Насильство на вулицях має зупинитися повністю.
3. Всі політв'язні повинні бути звільнені.

Тихановська зазначила, що якщо до 25 жовтня вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. И 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах. "

"У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест. Ви намагаєтеся паралізувати життя нашої країни, не розуміючи, що Білорусь - це більше, ніж режим. Білорусь - це сильніше, ніж режим. Раз ви чекали наказу - то ось наказ. І термін його виконання - до 25 жовтня ", - написала вона.

Раніше лідерка білоруської опозиції та екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська відреагувала на жорсткий розгін учасників Маршу пенсіонерів у Мінську. Вона також розповіла, що захоплена тим, як "активно пенсіонери підтримують протестувальників і висловлюють свою позицію". 

Варто зазначити, що останні жорсткі розгони відбуваютьсяна тлі нового рішення МВС Білорусі. Так, силовики заявили, що можуть застосовувати бойову зброю і спецзасоби проти учасників протестів. За їхніми словами, це відбуватиметься "в разі необхідності".

Відео Світлану Тихановську розшукує російське МВС

Тихановська прокоментувала свій розшук у Росії. За словами опозиціонерки, вона ще про таку новину не чула. І не знає ні про яку кримінальну справу, у якій би її могли розшукувати. Лідерка білоруської опозиції з'явилася в базі даних російського МВС. В якій саме кримінальній справі її розшукують там не вказано. Водночас, білоруські ЗМІ повідомляють: ідеться про справу щодо спроби захоплення влади в країні. Через це провадження затримано вже кілька лідерів білоруського протесту. Чи має Москва стосунок до того, що Тихановська потрапила до розшуку, наразі невідомо, адже у Білорусі спільна з Росією пошукова база, тож помістити до неї ім'я опозиціонерки міг Мінськ. Подробиці – далі.  

Світлану Тихановську розшукує російське МВС
Источник материала
loader
loader