Не брали кредит - а він у вас вже є: шахраї придумали нову схему, як не попастися на гачок
Не брали кредит - а він у вас вже є: шахраї придумали нову схему, як не попастися на гачок

Не брали кредит - а він у вас вже є: шахраї придумали нову схему, як не попастися на гачок

«Сніданок з 1+1» розповіли реальну історію жінки, що стала жертвою нової шахрайської афери

Олена Андрєєнкова з міста Вишневе звернулася до «Сніданку з 1+1», щоб розповісти свою історію та вберегти сотні інших українців від подібних махінацій.

Виявляється взяти онлайн-кредит на ім’я будь-якого українця можна, вказавши лише серію та номер паспорта та ідентифікаційний код.

До пані Олени зателефонували з кредитної компанії та повідомили про кредит. Спочатку жінка подумала, що кредит та кредитні умови їй рекламують. Але виявилось, що кредит вже оформлено на неї саму. Ця інформація стала шоком.

Жінка звернулась до поліції та отримала документ, котрий доводить, що справу внесли до реєстру досудових розслідувань.

Цю довідку Олена надіслала компанії-кредитору. Але в компанії анульовувати кредит відмовилися.

Після запиту, які саме дані надав шахрай, виявилось, що ні місце проживання, ні дата народження, ні номер телефону та адреса пошти не відповідають дійсності.

Сума позики становить 2 тисячі гривень, але кожного дня нараховується процентна ставка. На сьогодні сума вже становить 5 тисяч гривень.

Після перевірки в Бюро кредитних історій виявилось, що шахрай подавав той же пакет документів у 5 різних фірм. Скрізь йому відмовили у наданні коштів, окрім даної компанії. Тому, на думку Олени Андрєєнкової, в тому, що кредит видали винна сама компанія.

Адвокат Лаврентій Царук, коментуючи цю ситуацію, зазначив, що сама компанія працює за дуже підозрілими правилами. Тому, що вона дозволяє, щоб данні вводилися однієї людини, а кошти перераховувалися на картку іншої.

Адвокат радить одразу ж звертатися до поліції та перевірити в Єдиному реєстрі, котрий доступний широкому загалу, чи не ведеться відповідна судова справа.

«Якщо суд все ж таки розпочато – обов’язково йдіть до суду! Заперечуйте, оскільки особисто ви грошей не брали, то суд відмовить фінкомпанії» - інформує Лаврентій Царук.

На думку спеціаліста, рішення є – ввести жорсткі штрафи.

«Якщо фірма повинна буде виплатити пів мільйона державі та пів мільйона постраждалій особі, то запевняю - таких ситуацій буде нуль» - завершив юрист.
Источник материала
Поделиться сюжетом