На ринках України суттєво здорожчали тепличні огірки і помідори: які ціни
На ринках України суттєво здорожчали тепличні огірки і помідори: які ціни

На ринках України суттєво здорожчали тепличні огірки і помідори: які ціни

На поточному тижні в Україні зросли ціни на тепличні огірки та помідори.

Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що представники тепличних комбінатів через високий попит отримали можливість підвищити відпускні ціни на помідори. Так, на сьогоднішній день тепличні томати надходять у продаж по 18-23 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня та на 23% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Більш того, багато виробників заявляють про свій намір вже наступного тижня зробити чергові підвищення цін у цьому сегменті, оскільки, навіть після подорожчання попит на томати залишається досить високим.

Через сезонне скорочення пропозиції почав дорожчати і тепличний огірок. Сьогодні виробники пропонують овоч по 8-15 грн/кг, що в середньому на 41% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Проте, варто зазначити, що навіть після такого істотного зростання цін, сьогодні тепличні огірки в Україні коштують в середньому на 35% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. У той же час, на думку представників тепличних комбінатів, очікувати змін цінових тенденцій в даному секторі найближчим часом не варто.

Нагадаємо, раніше у Держстаті склали рейтинг продуктів, які найбільше подешевшали та подорожчали в цьому році. 

Відео Харчові продукти дорожчають – економічні новини

Харчові продукти шалено здорожчали. Фінустанови віднині мають розкривати повну суму мікрокредитів. А абітурієнти з тимчасово окупованих територій вступатимуть до українських ВИШів до 23 жовтня. Про це докладніше в нашому економічному блоці. 

Источник материала
Поделиться сюжетом