Підрахунок голосів виборців на місцевих виборах буде тривалим - ЦВК
Підрахунок голосів виборців на місцевих виборах буде тривалим - ЦВК

Підрахунок голосів виборців на місцевих виборах буде тривалим - ЦВК

Підрахунок голосів виборців буде тривалим / REUTERS

Процес підрахунку голосів виборців на місцевих виборах 25 жовтня буде тривалим.

Про це попередили в Центральній виборчій комісії.

"Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій. Він буде тривалим", - йдеться в повідомленні.

Тому в ЦВК закликають членів комісій дотримуватися чіткого алгоритму дій, щоб підрахунок голосів провели правильно та без ускладнень

У ЦВК розповіли, що у вересні провели симуляцію підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

Під час симуляції виникли труднощі, зокрема, при заповненні протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

"Занесення відомостей - повних назв 15 місцевих організацій політичних партій та ПІБ кандидатів у депутати (5 місцевих організацій політичних партій по 7 кандидатів, 5 - по 9 кандидатів та 5 - по 12 кандидатів) до одного примірника протоколу “від руки” зайняло 1 год 40 хв. І це за умови, що під час занесення "секретарю комісії" вже допомагав інший "член комісії" та надиктовував ПІБ кандидатів", - йдеться в повідомленні.

Щоб зменшити цей час ЦВК ухвалила постанову, згідно з якою, повні назви місцевих організацій політичних партій та прізвища кандидатів будуть надруковані.

Також, під час симуляції у "членів дільничної виборчої комісії" виникали питання чи вважати, наприклад, дійсним бюлетень, якщо зроблено одну позначку біля повної назви місцевої організації політичної партії та позначки у декількох квадратах із нанесеним трафаретом.

Центральна виборча комісія роз’яснила порядок заповнення бюлетеня у постанові.

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Источник материала
loader
loader