Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ
Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ

Кіпрська церква визнала автокефалію ПЦУ

Кіпрська православна церква визналаавтокефалію Православної церкви України. Предстоятель Кіпрської церкви архієпископ Хризостом ІІ під час божественної літургії згадав предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, що означає фактичне визнання церкви. 

Про це йдеться на Facebook-сторінці ПЦУ.

"З радістю повідомляємо вам добру новину: предстоятель Православної Церкви Кіпру архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II у суботу, 24 жовтня, під час синодальної спільної Божественної літургії у монастирі Богородиці Хрісоррогіатісса, що у м. Пафос, вперше під час Великого входу пом’янув у Диптиху ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як предстоятеля автокефальної Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні ПЦУ. 

Кіпрська церква стала четвертою церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, церкви Греції та Олександрійського Патріархату.

Про наміри визнати ПЦУ вона говорила ще у березні 2019 року. Тоді ім'я Епіфанія пом'янули в стамбульському соборі Святого Георгія під час божественної літургії на чолі з Вселенським патріархом Варфоломієм. Йому співслужив предстоятель Кіпрської православної церкви Хризостом II.

Відео Епіфаній підбив підсумки діяльності першого року ПЦУ

Митрополит Епіфаній розповів про перший рік діяльності ПЦУ, а також про свої відчуття після перемоги на виборах Предстоятеля.

Епіфаній підбив підсумки діяльності першого року ПЦУ
Источник материала
loader
loader