Ситуація на фронті: бойовики вели вогонь біля Шумів та Катеринівки
Ситуація на фронті: бойовики вели вогонь біля Шумів та Катеринівки

Ситуація на фронті: бойовики вели вогонь біля Шумів та Катеринівки

На Донбасі за минулу добу, 23 жовтня, збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим "тиші". Від опівночі 24 жовтня провокацій не зафіксовано.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу операції Об’єднаних сил.

Так, 23 жовтня бойовики біля населеного пункту Шуми застосували стрілецьку зброю, а в районі Катеринівки – підствольний гранатомет та стрілецьку зброю. Українські військовослужбовці внаслідок обстрілів окупантів не постраждали. 

Також напередодні бійці Збройних Сил та вогнеборці ДСНС ліквідували пожежу біля Станиці Луганської та локалізували осередки займання поблизу населеного пункту Лопаскине.

"Від початку поточної доби, 24 жовтня, на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, вогневих провокацій із боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що військові ООС дотримуються умов режиму припинення вогню та готові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Нагадаємо, Україна веде підготовку до чергового розведення військна чотирьох напрямках на Донбасі, а також до 10 листопада готується відкрити два контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) у районі населених пунктів Щастя й Золоте. 

Відео Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС

Розмінування Донбасу. Понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів знищили сапери у зоні проведення Операції Об`єднаних сил упродовж року. Це - винятково у Донецькій області й лише те, що відшукали фахівці Центру протимінної діяльності. Водночас, нині розміновують Донбас ще військові сапери та рятувальники ДСНС. Тож загальна кількість ліквідованих боєприпасів, щонайменше, втричі більша. Роботи з розмінування не припиняються ні на день. Але в землі на Донбасі ще залишаються десятки тисяч потенційно-смертоносних пасток. Більше про війну на Сході України

Упродовж року сапери знищили понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів у зоні ООС
Источник материала
loader
loader