У Мінську готуються до недільного Маршу: до центру стягнули військову техніку, силовиків і закрили метро
У Мінську готуються до недільного Маршу: до центру стягнули військову техніку, силовиків і закрили метро

У Мінську готуються до недільного Маршу: до центру стягнули військову техніку, силовиків і закрили метро

У білоруському Мінську до центру, де сьогодні, 25 жовтня, має відбутисяМарш проти Олександра Лукашенка, стягують військову спецтехніку, а також співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляє видання Tut.by.

Зазначається, що від самого ранку військову техніку та автобуси із силовиками бачили в різних частинах Мінська. Зокрема, колона спецтехніки та мікроавтобуси, в яких були люди в балаклавах, з'явилася на проспекті Жукова.

Біля музею історії Великої Вітчизняної війни в парку Перемоги в центрі столиці силовики почали встановлювати загородження. Вони також з'явилися на проспекті Незалежності. Крім того, там силовики перевіряють сумки людей. 

У Мінську традиційно під час акцій закрили деякі станції метро. Заборонена посадка і висадка пасажирів. 

Слід зауважити, що на неділю в Білорусі заплановано мітинг, присвячений останньому дневі виконання так званого народного ультиматуму. Акції повинні початися в 14:00. До слова, напередодні демонстрацій МВС країни попередило громадян, що участь в несанкціонованих акціях може обернутися штрафом або адміністративним арештом до 15 діб.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом. Почалися масові протести, які не вщухають два місяці. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 

Відео Білоруська опозиція отримає нагороду за свободу думки від Європарламенту

Премію Сахарова отримає білоруська опозиція. У Брюсселі оголосили переможця щорічної нагороди від Європейського парламенту, яку вручають за свободу думки. Цьогоріч переможцем стали не конкретні особи, а "демократична опозиція білорусі, представлена координаційною радою, ініціативою хоробрих жінок,  а також політиками і діячами громадянського суспільства".  Представниками цієї опозиції назвали Світлану Тихановську, нобелівську лауреатку Світлану Алєксієвич, активісток Марію Колесникову, Ольгу Ковалькову та Вероніку Цепкало. Саме вони стали ініціаторами створення Координаційної ради, яка виступає проти Олександра Лукашенка. Подробиці – у сюжеті.    

Источник материала
Поделиться сюжетом