19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За перші три години голосування на виборах поліція відкрила 6 кримінальних проваджень
За перші три години голосування на виборах поліція відкрила 6 кримінальних проваджень

За перші три години голосування на виборах поліція відкрила 6 кримінальних проваджень

Станом на 10:50 неділі, 25 жовтня, поліція відкрила шість кримінальних проваджень щодо порушень намісцевих виборах

Про це йшлося на брифінгу, повідомляє пресслужба Національної поліції України.  

Несвоєчасно розпочали роботу 65 дільничних виборчих комісій. Станом на 10:00 залишаються невідкритими 4 виборчі дільниці – у Донецькій, Івано-Франківській, Житомирській та Полтавській областях. 

"У день виборів вже зареєстровано 383 заяви та повідомлення про порушення, складено два адміністративні протоколи, відкрито 6 кримінальних проваджень", – повідомив перший заступник очільника МВС Сергій Яровий. Переважно правопорушення стосуються порушення ведення агітації, обмежень щодо ведення передвиборчої агітації тощо.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що поліцейські взяли під охорону всі територіальні виборчі дільниці, приступили до служби без зауважень:

"Вже від 12 години ночі ми затримуємо автобуси, які їздять по регіонах, возять людей. Такі випадки є в Дніпропетровській області, в Києві. Наразі затримали два автобуси з Луганської області, які заїхали Київ, – люди приїжджали голосувати. В Одеській області теж сьогодні звозили громадян для голосування за 400 гривень. Організатором був громадянин РФ, на даний момент він затриманий. Всі громадяни, які знаходилися в автобусі, дають покази".

Ігор Клименко також розповів, що поліцейські зафіксували канали у соціальних мережах, де пропонують продаж та купівлю голосів. Також наразі вже є кілька повідомлень від громадян про проведення опитувань.

Надзвичайних ситуацій або інших подій на об’єктах, які задіяні на виборах, наразі не зафіксовано.

Стежте за текстовою трансляцією ТСН.ua, щоб дізнатися що зараз відбувається на виборчих дільницях та чи всюди можна проголосувати

Источник материала
Поделиться сюжетом