Справа неякісних бронежилетів: досудове слідство завершили
Справа неякісних бронежилетів: досудове слідство завершили

Справа неякісних бронежилетів: досудове слідство завершили

Досудове слідство у справі закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ завершено.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Також підозрюваним для ознайомлення надано доступ до матеріалів кримінального провадження. 

У справі повідомлено про підозру восьми людям, серед яких два генерали та засновник підприємства-виробника бронежилетів, який лобіював через заступника Міністра оборони України інтереси свого підприємства.

Їм інкримінується вчинення за попередньою змовою групою осіб бездіяльності військовою владою, що спричинила тяжкі наслідки в умовах особливого періоду (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 КК України).

За даними слідства, колишні високопосадовці ЗСУ від квітня до червня 2019 року закупили та прийняли 11 тисяч бронежилетів на суму близько 42 млн грн. Утім обмундирування не могло убезпечити військовослужбовців від уражень вогнепальною зброєю.

Під час досудового розслідування провели 43 обшуки, під час яких вилучили 11 тисяч бронежилетів. Під час слідчого експерименту встановлено, що властивості бронежилетів не відповідають заявленим виробником 1-4 класам захисту.

Також проведено 13 судових експертиз, за результатами яких встановлено, що більше 70% бронежилетів прострілюються тими видами зброї, від якої повинні захищати військовослужбовців. У вилучених бронежилетах "Корсар М3с 1-4" за умови намокання змінюється молекулярна структура "кевлару" і втрачаються куленепробивні властивості, через що вони не витримують постріл навіть з пістолету Макарова за першим класом захисту. Окрім цього, через комплектування частини бронежилетів бронеплитами неналежної якості бронежилети четвертого класу захисту прострілюються гвинтівкою та автоматом.

Відео ДБР вручило підозру ексзаступнику Міноборони у справі закупівлі неякісних бронежилетів

Підозра ексзаступнику Міноборони. ДБР вручило її колишньому високопосадовцю у справі закупівлі неякісних бронежилетів. Генерал-лейтенант, на думку слідчих ДБР, не зупинив прийом бронежилетів, які після намокання втрачають свої властивості. ДБР провело понад 40 обшуків та  вилучило 11 тисяч зразків бронезахисту. Прізвища ексзаступника міністра оборони, якому вручили підозру, ДБР не розкриває. За джерелами ТСН у правоохоронних органах, йдеться про генерала-лейтенанта Олега Шевчука.

ДБР вручило підозру ексзаступнику Міноборони у справі закупівлі неякісних бронежилетів
Источник материала
loader
loader