Німеччина посилює карантин та роздасть бізнесу безповоротні грошові компенсації
Німеччина посилює карантин та роздасть бізнесу безповоротні грошові компенсації

Німеччина посилює карантин та роздасть бізнесу безповоротні грошові компенсації

У Німеччині через значне зростання випадків зараження коронавірусом від 2 листопада запровадять нові соціальні обмеження й обмеження для бізнесу.

Про це 28 жовтня на зустрічі з головами земель ФРН заявила канцлерка Ангела Меркель, пише DW.

"Ми повинні діяти", - прокоментувала канцлер введення нових обмежень.

Так, від 2 листопада в країні будуть закриті усі заклади громадського харчування, культурні на розважальні заклади, а футбольні матчі та інші заходи професійного спорту відбуватимуться за порожніх трибун. Також закритими будуть косметичні й масажні салони, студії татуювання. Робота перукарень буде дозволена, але за умов дотримання суворих заходів гігієни.

Магазинам дозволять працювати, але вони повинні будуть обмежити кількість клієнтів, які одночасно перебувають у приміщеннях - з розрахунку одна людина на десять квадратних метрів.

Школи та дитсадки продовжать працювати, але у них запровадять нові обмеження та правила гігієни. 

Федеральний та земельні уряди також вимагають від підприємств забезпечити можливість віддаленої роботи для їхніх працівників там, де це є можливим.

Зазначимо, що в уряді обіцяють фінансову підтримку підприємствам, які постраждають від нового локдауну. Мова йде про підприємства, де працюють до 50 співробітників. Вони отримають 75% від виручки за листопад 2019 року. На це уряд Німеччини має намір виділити 10 млрд євро. З такою ж пропозицією виступив міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц. За його словами, невеликі компанії повинні отримати до 75% втраченого обороту, а великі - до 70%.

Крім того, мешканцям Німеччини доведеться обмежити соціальні контакти "до абсолютного мінімуму". Приватні зібрання людей - як на відкритому повітрі, так і під одним дахом - буде дозволено лише у кількості не більше десяти осіб і не більше ніж з двох домогосподарств. Також жителів ФРН закликають, як і раніше, відмовитися від усіх необов'язкових поїздок.

Починаючи від  2 листопада, туристи не зможуть зупинятися у німецьких готелях - їм дозволятимуть приймати лише тих постояльців, які подорожують з важливих причин.

Ухвалені 28 жовтня заходи є м'якішими порівняно з локдауном, який було запроваджено в країні у березні цього року.

Нагадаємо, у Німеччині за добу зафіксувалирекордну кількістьінфікувань коронавірусом від початку пандемії.

Відео Пандемія у світі: в Європі різко зростає смертність від коронавірусу

Добова смертність від коронавірусу у Європі за останній тиждень зросла аж на 40%, у порівнянні з минулим. Про це повідомили у ВООЗ. Найкритичнішою, за їхніми даними, лишається ситуація в Росії, Великій Британії, Франції та Іспанії. Частина іспанських лікарів напередодні влаштувала страйк через погані умови роботи та маленькі зарплатні на тлі пандемії. Ударив вірус і по зарплатах місцевих водіїв автобусів. Ті влаштували мирний протест проти жорстких обмежень у Мадриді. А от в Італії антикарантинні демонстрації, що тривають кілька днів поспіль, завершилися сутичками із поліцією. Правоохоронці задіяли проти активістів водомети. Тим часом нідерландська влада заявила, що планує залишити карантинні обмеження аж до грудня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны