У Васильківському районі зафіксували масштабні фальсифікації під час виборів та підрахунку голосів
У Васильківському районі зафіксували масштабні фальсифікації під час виборів та підрахунку голосів

У Васильківському районі зафіксували масштабні фальсифікації під час виборів та підрахунку голосів

Правоохоронці зафіксували масові фальсифікації під час виборів та підрахунку голосів у Васильківському районі. 

Про це 28 жовтня повідомляє пресслужба поліції Київської області.

"Упродовж всієї передвиборчої кампанії, день голосування та під час підрахунку результатів виборів до поліції надійшла велика кількість повідомлень щодо ймовірних порушень у цій сфері. У Васильківському районі поліція задокументувала найбільше порушень виборчого процесу", - йдеться у повідомленні.

Загалом за фактами порушень виборчого законодавства у Василькові поліцейські затримали 10 осіб та відкрили 15 кримінальних проваджень.

Так, працівники поліції у день голосування зупинили автобуси з пасажирами, які брали участь у так званих "каруселях", голосуючи за одного з кандидатів на голову Васильківської ОТГ. Також правоохоронці затримали осіб, які організували підкуп виборців, встановили зловмисників, причетних до фальсифікації виборчої документації.

Чотирьом громадянам за організацію підкупу повідомлено про підозру за ч. 2, ч. 4 ст.160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує цим особам, - позбавлення волі до семи років.

Двом особам слідчі поліції повідомили про підозру за ч.1, ч. 3 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) ККУ.

"Ще один надзвичайний випадок стався на одній з дільниць району, де невідомі з метою зриву виборів, відключили електропостачання", - зазначають у поліції, додавши, що правоохоронці забезпечили дільницю генератором.

Нагадаємо, у Дніпрі зафільмували працівницю районної ТВК, яка під час повторного підрахунку щось уписувала ручкою у бюлетенях. Спостерігачі викликали поліцію. А сама членкиня ТВК раптом заявила: їй зле і потрібна швидка. 

Відео Фальсифікації на виборах 2020 – Секретні матеріали

Київська область на цих виборах – рекордсмен за кількості спроб фальсифікацій та маніпуляцій, які десятками фіксує національна поліція. Такого шаленого опору з боку тих хто програє, але хоче будь якою ціною виграти, не було ще на жодних виборах в Україні. Як діють ті, хто вважає себе владою попри волевиявлення громадян – в нашому сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Источник материала
Поделиться сюжетом