Освіта на карантині: як навчатимуться школярі у різних зонах після канікул
Освіта на карантині: як навчатимуться школярі у різних зонах після канікул

Освіта на карантині: як навчатимуться школярі у різних зонах після канікул

Після канікул не всі школярі повернуться за парти. Міністерство освіти і науки раніше дало рекомендації, як відновлювати навчання.

Про це розповіли у ТСН.Ранок.

Залежно від епідситуації в регіоні у МОН рекомендують початкову школу максимально виводити на очне навчання, а старші класи - на змішане. Натомість у "червоній" карантинній зоні вчитися радять винятково дистанційно.

Утім, до рекомендацій міністерства в областях дослухалися по-різному. У "червоних" Івано-Франківську й Тернополі напередодні повернулися за парти всі учні. У Чернігові за парти сіли тільки учні початкової школи, а старшокласників перевели на дистанційку.

Ще з половина обласних центрів, які теж перебувають у "червоній" карантинній зоні чекають на роз'яснення згори, у якому форматі починати вчитися від понеділка, 2 листопада. 

Відео Кінець канікул: МОЗ дало свої рекомендації - як відновлювати навчання у школах

Діти в школу підуть, але не всі. Столичні школярі - за рішенням київської влади - сьогодні повертаються після канікул за парти. Як відновлювати навчання - свої рекомендації раніше дало міністерство освіти. Залежно від епідситуації в регіоні, рекомендують початкову школу максимально виводити на очне навчання, а старші класи - на змішане. А у "червоній" карантинній зоні вчитися радять винятково дистанційно.

Тим часом столичні школярі, за рішенням київської влади, у четвер, 29 жовтня, повертаються після канікул за парти. До слова, Київ перебуває у "помаранчевій" карантинній зоні. 

Як повідомлялося, у Міністерстві освіти і науки України пропонували встановити осінні канікули в школах від 15 до 30 жовтня. Таке рішення зумовлене зростанням захворюваності на коронавірус в країні. Утім, конкретні дати мала вирішити місцева влада. Коли і де школи пішли на канікули — у матеріалі ТСН.ua.

Источник материала
Поделиться сюжетом