У Китаї зафіксували найвищий за два місяці добовий приріст "активних" заражень коронавірусом
У Китаї зафіксували найвищий за два місяці добовий приріст "активних" заражень коронавірусом

У Китаї зафіксували найвищий за два місяці добовий приріст "активних" заражень коронавірусом

У четвер, 29 жовтня, материковий Китай повідомив, що зафіксував 47 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 16 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це пише People's Daily, Chinа.

23 "активних" хворих заразилися у Кашгарі Сіньцзян-Уйгурського автономного району, де 24 жовтня зафіксували спалах коронавірусу. Інші пацієнти привезли інфекцію з-за кордону. 

Зазначимо, що від 21 серпня добовий показник "активних" випадків COVID-19 у Китаї не перевищував двох десятків. Водночас 28 жовтня КНР повідомила про 42 нових хворих на коронавірус. 

Раніше у Кашгарі офіційно завершилося масштабне тестування на COVID-19, яке охопило 4,75 мільйона мешканців регіону. Позитивний результат отримали 183 людини, лише п'ять із яких мали симптоми захворювання.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 338 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан сімох із них оцінюють як критичний

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 85 790 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 80,9 тисячі вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Як повідомлялося, до п'ятниці у Кашгарі залишаться зачиненими усі школи. Водночас чотири міста в регіоні оголосили "районами із підвищеним ризиком". 

Новий спалах пов'язують зі швейною фабрикою, де працюють батьки першої інфікованої: в суботу 17-річна дівчина отримала позитивний результат тесту на COVID-19. Водночас симптомів у хворої не було.

Відео У Європі за останній тиждень добова смертність від коронавірусу зросла на 40%

Добова смертність від коронавірусу у Європі за останній тиждень зросла аж на 40%, у порівнянні з минулим. Про це повідомили у ВООЗ. Найкритичнішою, за їхніми даними, лишається ситуація в Росії, Великій Британії, Франції та Іспанії. Частина іспанських лікарів напередодні влаштувала страйк через погані умови роботи та маленькі зарплатні на тлі пандемії. Ударив вірус і по зарплатах місцевих водіїв автобусів. Ті влаштували мирний протест проти жорстких обмежень у Мадриді. А от в Італії антикарантинні демонстрації, що тривають кілька днів поспіль, завершилися сутичками із поліцією. Правоохоронці задіяли проти активістів водомети. Тим часом нідерландська влада заявила, що планує залишити карантинні обмеження аж до грудня. Більше про коронавірус

Источник материала
Поделиться сюжетом