Підозрюваний у нападі на православного священика в Ліоні затриманий
Підозрюваний у нападі на православного священика в Ліоні затриманий

Підозрюваний у нападі на православного священика в Ліоні затриманий

У Ліоні стріляли в грецького священика / фото REUTERS

Підозрюваний у нападі на священика у французькому Ліоні затриманий.

Підозрілого чоловіка, який відповідає опису свідків, помітили пожежники в закусочній, повідомляє BBC із посиланням на Ліонську газету Le Progres.

Чи мав він відношення до злочину, поки невідомо. Зброї при ньому виявлено не було. Триває перевірка його можливої причетності до нападу.

Як повідомляється, священик перебуває у важкому стані. За даними Reuters, він отримав небезпечні для життя поранення. Йому була надана медична допомога на місці, після чого він був госпіталізований. Сам священик встиг сказати поліції, що не знав нападника на нього людини.

Повне ім'я священика не називається, але, як повідомляється, він грек, Ніколас К. Відомо, що йому 52 роки і в нього троє дітей.

Нагадаємо, у французькому місті Ліон 31 жовтня чоловік влаштував стрілянину біля грецької церкви. В результаті поранення отримав священик.

Напади у Франції: що передувало

  • Напад в Ліоні стався через кілька днів після іншого інциденту - нападу на церкву в Ніцці, який президент Макрон назвав терактом. Там терорист відрізав голову жінці та важко поранив кількох людей, двоє з яких загинули.
  • Після нападу в Ніцці Макрон мобілізував тисячі військових на охорону громадських об'єктів, у тому числі церков. Також у Франції оголошено максимальний рівень терористичної загрози.
  • Також поліцейські у французькому Авіньйоні застрелили чоловіка, який намагався напасти на них із ножем. Крім того, в саудівському місті Джедда терорист з ножем напав на охоронця консульства Франції.
  • Все почалося з того, що 16 жовтня у Франції 18-річний уродженець Москви чеченського походження відрубав голову вчителю Самюелю Паті за те, що той показував у школі карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда як приклад свободи слова. Після цього президент країни Еммануель Макрон пообіцяв посилити боротьбу з радикальними ісламістами. Низка ісламських країн висловили своє невдоволення риторикою Макрона.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Топчій

Источник материала
loader
loader