19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Я була в самому центрі апокаліпсису": мешканка Дніпра про перебування з COVID-19 в міській лікарні
"Я була в самому центрі апокаліпсису": мешканка Дніпра про перебування з COVID-19 в міській лікарні

"Я була в самому центрі апокаліпсису": мешканка Дніпра про перебування з COVID-19 в міській лікарні

Мешканка Дніпра Ірина Хоменко інфіковалася коронавірусом. Жінка потрапила в 9-у міську лікарню, де пройшла курс лікування.

Про те, як вона перенесла коронавірус і про те, яким шоком для неї стало побачене у відділенні, вона розповіла в соцмережі.

Жінка повідомила, що 12 днів у неї трималася температура. Сімейний лікар лікував по телефону і призначав таблетки, але вони не допомагали. 12 жовтня о 7 ранку швидка з температурою 39 привезла жінку до приймального покою 9-ї міськлікарні і залишила там.

"Я була в самому центрі апокаліпсису. Але все по порядку. Черговий лікар сказала, що місць в лікарні немає, а без діагнозу мене не покладуть, дала мені в руки направлення на рентген в поліклініку і виставила на вулицю. Йшов дощ, мені було дуже погано, не знаючи, де перебуваю, я просто сіла на парапет. Там і знайшла мене сестра, яка вже лежала в лікарні з двостороннім запаленням. Вона дотягла мене до свого ліжка, поклала і пішла лаятися в приймальний спокій. Завдяки сестрі мене оформили в стаціонар в терапію. Так як стаціонар був переповнений, і люди вже лежали в коридорі, мене поклали у їдальні на диванчик. Того ж дня, спасибі завідуючій відділення, мені зробили КТ, яке показало двосторонню пневмонію з ураженням легенів 40 відсотків. Низька сатурація вимагала постійного надходження кисню. У відділенні лежало багато хворих які, як і я, потребували апарати з киснем. Апаратів катастрофічно на всіх не вистачало, за словами лікаря, люди дихали киснем по черзі навіть в реанімації. Хворі прибували, і незабаром, в їдальні стояло 12 ліжок ", — розповідає Ірина.

Жінка каже, що всі події, які відбувалися у відділенні за час її перебування, вона запам'ятає надовго.

"Все що відбувалося у відділенні надовго залишиться в моїй пам'яті. Як задихалися і хрипіли вмираючі хворі, а їх не могли забрати в реанімацію, так як вона розрахована на 5 місць, а там вже знаходилося 10 чоловік. Як за тиждень у відділенні померло 7 осіб. І сльози молодої лікарки Анастасії Сергіївни, яка вибігла плачучи з палати, де померла пацієнтка. Вони пропускають це все через себе. Як після нічних криків вмираючого, вранці в коридорі бачиш труп, який кілька годин нікуди не забирають, і хворі ходять повз закритого простирадлом тіла. У мене до цих пір в вухах крик "сестричка дихай, допоможіть хто-небудь ...", але о 8-й вечора нікого з лікарів на поверсі немає, і жінка 45 років померла ", — згадує Ірина.

Жінка розповідає, що в перший день надходження в стаціонар беруться аналізи на коронавірус. Результатів чекають від 7 до 14 днів, і весь цей час хворі перебувають в одній палаті. Всі носять маски і навіть сплять в них, але маски знімаються під час прийому їжі і підключенні до кисню, так що все одно є можливість контакту.

"Тих, у кого ковід підтвердився, відвозять в 21 лікарню вже підлікованими мінімум через тиждень після надходження, але персонал за роботу з ковідними хворими доплати не отримує. Харчування дуже гарне (мені є з чим порівнювати, побувала в різних лікарнях) є і м'ясо, і риба, і сир, сподіваюся, це не зміниться після виборів. Кухарі добре готують, дівчинка на роздачі дуже уважна і не піде поки не обійде всі палати, раптом хто-небудь під крапельницею не встиг поїсти. Кожен день палати прибираються і дезінфікуються лампами, а коридори і місця користування санітарочки миють ночами. Відчувалася незрима присутність керівництва. Коли на величезну кількість важко хворих стало не вистачати обслуговуючого персоналу, в нічні зміни вивели сестричок з інших відділень та поліклініки. Їх руки тремтіли, в очах жах, але всі старалися, як могли. Низький уклін медичним працівникам, які борються за наші з вами життя ", — похвалила роботу медиків Ірина Хоменко.

Нагадаємо, що викладачка Житомирського державного університету імені Івана Франка вважає, что люди, які самі перехворілі на COVID-19 або їх рідні, ставляться до хвороби серйозніше, чніж інші, не порушують дистанцію, вдягають маски.

Источник материала
Поделиться сюжетом