Справа нацгвардійця Віталія Марківа: у Мілані відбувається заключне засідання в апеляційному слуханні
Справа нацгвардійця Віталія Марківа: у Мілані відбувається заключне засідання в апеляційному слуханні

Справа нацгвардійця Віталія Марківа: у Мілані відбувається заключне засідання в апеляційному слуханні

Справа українського нацгвардійця Віталія Марківа: сьогодні, 3 листопда, в італійському Мілані відбудеться заключне засідання в апеляційному слуханні. Після фінальних промов захисту та обвинувачення, судді підуть у нарадчу кімнату, аби ухвалити рішення у справ.

Чого очікувати від рішення суду, розповіли 3 листопада у сюжеті ТСН.Ранок.

О 9:00 за місцевим часом розпочалося заключне засідання в апеляційному слуханні справи нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачують у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі у травні 2014 року на Донбасі. 

Під час засідання після коротких промов зі сторони обвинувачення та захисту, судді вийдуть до нарадчої кімнати, щоб винести своє фінальне рішення. Апеляційний суд Мілана може або підтвердити, винесений Павійським судом вирок у 24 роки ув’язнення, або виправдати повністю нацгвардійця, або ж відправити справу на додатковий розгляд. 
 
Протягом останніх тижнів, поки тривав апеляційний процес, справа Віталія Марківа набула зовсім іншого розголосу в італійських ЗМІ. Якщо у 2017 році головні шпальти засудили нацгвардійця вже наступного дня після його арешту, то зараз італійські журналісти засумнівалися у правочинності винесеного вироку в першій інстанції. Зокрема роль у цьому зіграв документальний фільм-розслідування "Не в тому місці не в той час", створений спільними зусиллями українських та італійських журналістів.

Відео Справа Марківа: у Мілані відбудеться заключне засідання в апеляційному слуханні

Справа Віталія Марківа – сьогодні у Мілані відбудеться заключне засідання в апеляційному слуханні українського нацгвардійця. Після фінальних промов захисту та обвинувачення, судді підуть у нарадчу кімнату. Вони можуть або підтвердити винесений торік судом Павії вирок у 24 роки ув`язнення, або виправдати Віталія Марківа, або ж відправити справу на додатковий розгляд. А під будівлею суду українська громада Мілану запланувала акцію на підтримку нацгвардійця. ТСН стежить за судовим засіданням, подробиці дізнавайтесь з наступних випусків.

Справа Марківа: у Мілані відбудеться заключне засідання в апеляційному слуханні

Під час засідання будуть Міністр МВС України Арсен Аваков та уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денисова. Біля стін суду очікується акція на підтримку Віталія Марківа, організована українською громадою. Люди вже збираються підтримати Віталія.    
 
Слід зауважити, що останній тиждень ситуація з пандемією коронавірусу в Італії значно погіршилася. Вже сьогодні можуть ввести комендантську годину від 21:00 у всій країні. На минулому засіданні у залі могло перебувати одночасно всього троє журналістів.
 
Нагадаю, що заключна промова захисту нацгвардійця Віталія Марківа та держави Україна 23 жовтня тривала майже 12 годин.

Журналістка Ярина Груша.

Источник материала
loader
loader