2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Співзасновник групи компаній «Фокстрот» Валерій Маковецький розповів про секрети рітейлу (ВІДЕО)
Співзасновник групи компаній «Фокстрот» Валерій Маковецький розповів про секрети рітейлу (ВІДЕО)

Співзасновник групи компаній «Фокстрот» Валерій Маковецький розповів про секрети рітейлу (ВІДЕО)

Голова наглядової ради і співзасновник групи компаній "Фокстрот" Валерій Маковецький розповів про ритейл і про те, що зробило його підприємцем. Про це він поговорив з ведучим відеоблогу «Велика риба» Олександром Колобом.

У цьому випуску «Велика риба» Валерій Маковецький, який в 2018 році потрапив на 55-у позицію рейтингу Forbes Україна, також розповів про те, як фірма трансформується в омніканальную модель, як компанія «Фокстрот» йде в онлайн-продажі, про підприємництво, і про те, як побудувати компанію-лідера ринку.

Питання не про гроші, а про бізнес "Фокстрот". Хто найбільший в Україні ритейл в ніші електроніки?

-Дві компанії зараз лідирують, це наша компанія ("Фокстрот") і компанія "Комфі". Компанія "Ельдорадо" відповідає обом компаніям, можливо трішки менше. В принципі, класичний ритейл розподілений між трьома компаніями.

Йдеться про які гроші?

-Дуже важко оцінити український ринок, тому, що, як і вся наша економіка, досить велика частина знаходитися в тіні. Ми можемо оперувати лише тими цифрами, які ми офіційно отримуємо від агентства GfK Group, від наших партнерів, постачальників, які теж збирають дані. Це насправді найбільші світові дані. Умовно, частки мереж за офіційними даними можна оцінити в порядку 13-14%. Таку долю на цьому ринку має кожна мережа. Наша частка, десь також в порядку 13-14%. У минулому році ми зробили обіг більше 13 мільярдів гривень на рік. Приблизно такий же обіг у "Комфі". Плюс мінус. У "Ельдорадо" обіг становить близько 11 мільярдів.

Читайте нас в Telegram і Viber!

"Розетка" і "Епіцентр" наскільки більше вашої мережі?

-Якщо брати "Епіцентр" і "Розетку" з точки зору продажу тільки наших груп товарів, то мережі більші, звичайно. Але якщо взяти групу товарів "Розетки" або "Епіцентру", то я думаю, що "Епіцентр", десь в п'ять разів більше ніж ми.

"Фокстрот" робить досить успішні зміни в онлайн. Ваш фокус на онлайн продажу досить пильний і це, в тому числі пов'язане з ситуацією з ковідом і з проникненням онлайн в продажу рітейлу?

-Насправді, це тренд, який вже йде останні 15 років. Весь рітейл потихеньку зсувається в онлайн. Це не тільки електроніка, це і предмети споживання, також одяг, ліки, спортивні товари, господарські товари. Природно, з розвитком науки, техніки, у людей з'являються все більш просунуті електронні пристрої, аксесуари, комп'ютери, смартфони, планшети, через, які дуже зручно виходити в світ. 

Нове покоління, яке підростає, вони з дитинства користуються так званими гаджетами, вони їх освоюю і їм зручно, в тому числі здійснювати там покупки. Хочемо ми цього, чи не хочемо, тренд онлайн йтиме і не тільки у нас, але і у всіх групах бізнесу і групах товарів.

Є ніші, в яких онлайн не впливатиме так сильно?

-Я думаю, що нове покоління, яке буде підростати, яке зараз ще діти, вони будуть все купувати онлайн, в тому числі і автомобілі, і меблі. Зрозуміло що це займе якийсь час.

Більше ви зможете побачити в інтерв'ю. Дивіться до кінця! Буде дуже цікаво!

Підписуйтесь на наш канал в Twitter 

Підписуйтесь на наш канал в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом