Кравчук: ОБСЄ підготує єдиний план щодо Донбасу до 10 листопада
Кравчук: ОБСЄ підготує єдиний план щодо Донбасу до 10 листопада

Кравчук: ОБСЄ підготує єдиний план щодо Донбасу до 10 листопада

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) підготує єдиний план врегулювання на Донбасі з урахуванням позицій всіх сторін. Погоджений план може з'явиться до наступного засідання ТКГ 10 листопада.

"Цей документ не український, не російський, не авторства ОРДЛО. А це буде документ Тристоронньої контактної групи, яка за пропозицією представниці ОБСЄ в ТКГ пані Грау підготувала доручення пану П'єру Морелю - це посол з політичних питань в системі мінських угод, щоб він об'єднав пропозиції всіх і підготував один документ, який ми будемо обговорювати", - розповів голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в інтерв'ю ТАСС.

Він також висловив сподівання, що погоджений план з'явиться до наступного засідання ТКГ 10 листопада.

"Є завдання підготувати всебічно продуманий, з урахуванням інтересів усіх сторін, і насамперед ОРДЛО, документ, який відкриє дорогу до миру і відродження життя на цих територіях", - підкреслив він.

Крім того, Кравчук зазначив, якщо домовленості будуть досягнуті, погоджена дорожня карта може бути підписана всіма сторонами ТКГ.

Нагадаємо, 5 листопада Україна представилап'ять головних пунктів "плану дій щодо Донбасу". Так, основним пунктом у переліку пропозицій названо виведення бойовиків з території України на початку 2021 року, а також скасування окупаційною владою низки рішень і документів, наприклад, про спрощену процедуру надання жителям окупованих територій російського громадянства. Зазначається, що відповідні пропозиції українська делегація представила представникам ОБСЄ і російської делегації.

Відео Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ

Остаточно припинити конфлікт на Сході, провести вибори в так званому ОРДЛО вже за кілька місяців, а до нового року обміняти полонених - всіх на всіх . Український варіант плану спільних кроків для ТКГ озвучив "Інтерфаксу-Україна" очільник нашої делегації Леонід Кравчук. Київ, зокрема, пропонує демілітаризувати окремі ділянки Донецької та Луганської областей, аби провести місцеві вибори уже 31 березня. Та щонайперше, каже Кравчук, всі збройні формування мають бути розпущені, а найманці й озброєння повинні полишити тимчасово окуповані території Сходу України. Також Київ має поновити контроль над кордоном і забезпечити на територіях так званих ОРДЛО нормальну життєдіяльність. Подробиці - у сюжеті.    

Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader