"План спільних кроків" Кравчука щодо Донбасу взято за основу на переговорах - Українська делегація в ТКГ
"План спільних кроків" Кравчука щодо Донбасу взято за основу на переговорах - Українська делегація в ТКГ

"План спільних кроків" Кравчука щодо Донбасу взято за основу на переговорах - Українська делегація в ТКГ

На засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи взяли за основу український "План спільних кроків" щодо Донбасу, представлений раніше головою делегації України в ТКГ Леонідом Кравчуком.

Про це 10 листопада повідомила пресслужба Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Facebook.

"На засіданні політичної підгрупи головною новиною стало обговорення українського "Плану дій". Певне здивування нашої делегації викликало ствердження російської сторони, що нібито Українська делегація обіцяла затвердження "План" українським парламентом. Проте після нагадування російським представникам, що в Україні діє демократія та парламентський суверенітет, і Делегація може лише надавати рекомендації, а не гарантувати ті чи інші законодавчі ініціативи, бесіда швидко повернулася в конструктивне русло. Ще зарано казати про результати, але принаймні можна сказати, що український "План" взятий за основу", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що під час засідання політичної підгрупи не вдалося домогтися обговорення питань, перемовини щодо яких були узгоджені для вирішення сьогодні: питання обміну взаємно утримуваних осіб та питання пошуку безвісти зниклих осіб.

"Тим не менш... на переговорах вдалося досягнути певного просування в обговорені умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Конкретні умови будуть обговорені завтра, під час загального засідання ТКГ на рівні глав делегацій", - додають у пресслужбі.

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук 3 листопада повідомив, що Україна підготувала для Тристоронньої контактної групи "План спільних кроків"із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. 

Відео Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ

Остаточно припинити конфлікт на Сході, провести вибори в так званому ОРДЛО вже за кілька місяців, а до нового року обміняти полонених - всіх на всіх . Український варіант плану спільних кроків для ТКГ озвучив "Інтерфаксу-Україна" очільник нашої делегації Леонід Кравчук. Київ, зокрема, пропонує демілітаризувати окремі ділянки Донецької та Луганської областей, аби провести місцеві вибори уже 31 березня. Та щонайперше, каже Кравчук, всі збройні формування мають бути розпущені, а найманці й озброєння повинні полишити тимчасово окуповані території Сходу України. Також Київ має поновити контроль над кордоном і забезпечити на територіях так званих ОРДЛО нормальну життєдіяльність. Подробиці - у сюжеті.    

Кравчук озвучив український варіант плану спільних кроків для ТКГ
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader