На акції протесту у Вірменії затримали 6 осіб – у чому їх підозрюють
На акції протесту у Вірменії затримали 6 осіб – у чому їх підозрюють

На акції протесту у Вірменії затримали 6 осіб – у чому їх підозрюють

Шістьох протестувальників затримали у Вірменії. Люди масово виходять на вулиці, адже вважають підписану угоду про припинення війни у Нагірному Карабаху – капітуляцією.

Затриманих підозрюють у закликах до захоплення влади. А також насильницького повалення конституційного ладу. Двоє з них - активні учасники нападу на спікера парламенту Вірменії. Напередодні його витягли з машини та побили.

Нині у Єревані протести. Люди не задоволені домовленістю, яку підписали чільники двох країн Азербайджану та Вірменії, за посередництва Росії. Згідно з документом, Вірменія виводить свої війська з Нагірного Карабаху, складає зброю та віддає частину територій Азербайджану. Вірмени переконані, що це - здача національних інтересів.

Учора протестувальники ввірвалися до парламенту та вимагали продовжити боротьбу за Нагірний Карабах. Це територія населена вірменами і розташована в центрі Азербайджану. А ще протестувальники пограбували резиденцію прем’єра і вимагали його відставки.

Нікол Пашинян же реагує на це різко, та лише у своїх соціальних мережах. Пише гнівні дописи та зрідка записує відеозвернення. А от на публіці не з’являється. Припускають, що він зник, бо боїться розправи. Його вже шукають мітингарі.

Источник материала
loader
loader