У Білорусі через протести відрахували 300 студентів: Лукашенко обіцяє повернути деяких "під гарантії"
У Білорусі через протести відрахували 300 студентів: Лукашенко обіцяє повернути деяких "під гарантії"

У Білорусі через протести відрахували 300 студентів: Лукашенко обіцяє повернути деяких "під гарантії"

У Білорусі через протести після виборів президента 300 студентів відрахували із вищих навчальних закладів. Для того, щоб повернути їх до навчання Олександр Лукашенко доручив розробити віповідний механізм.

Про це Лукашенко заявив 13 листопада, пише БелТА.

Лукашенко також сказав, що до нього приходять листи від батьків відрахованих студентів, які просять повернути до ВНЗ своїх дітей. З цією метою в університетах сформують комісії, які, ймовірно, првертатимуть студентів під гарантії.

"Батьки ж мріяли, щоб дитина була в університеті, і ось завалили листами."Викинули" ми цих 300 осіб - я не скажу, що вони погані. Встигають нормально, деякі взагалі дуже здібні. Загубимо ж їх. Або поїдуть до Польщі, нехай там працюють, але вони там не потрібні... У мене є практика" під гарантії ", і ми дуже багато так робили: і протестувальників під гарантії випускали. Ось зараз до парламенту за моїм наполяганням внесли законопроєкт про помилування під заставу, під гарантії, зобов'язання. Я маю право помилувати людину", - зазначив Лукашенко.

Раніше, Олександр Лукашенко заявив, що має намір зобов'язати білоруських студентів, які навчаються в Польщі, підтверджувати диплом на батьківщині, якщо вони захочуть працювати в країні. Також Лукашенко звільнив трьох ректорів вищих навчальних закладів Білорусі, чиї студенти активно брали участь у протестах.  

Відео За даними білоруських правозахисників, від серпня затримано більше 16 тисяч демонстрантів

Більше 900 кримінальних справ проти білоруських демонстрантів - про такі підсумки протестів у країні повідомляють правозахисники. За їхніми даними, від серпня було затримано більше 16 тисяч людей. Кримінальні провадження проти них відкривали за статтями про масові безлади, супротив силовикам і насильство щодо працівників МВС. І найчастіше фігурантами справ опинялися кандидати у президенти, працівники їхніх штабів та учасники протестів. Цього місяця ситуація загострилася - минулі вихідні відзначилися наймасовішою кількістю затриманих з початку демонстрацій.  

За даними білоруських правозахисників, від серпня затримано більше 16 тисяч демонстрантів
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader