Україна засудила дії білоруської влади через вбивство Романа Бондаренка
Україна засудила дії білоруської влади через вбивство Романа Бондаренка

Україна засудила дії білоруської влади через вбивство Романа Бондаренка

Україна засуджує насильство і репресії білоруської влади, що призвели до смерті активіста Романа Бондаренка.

Про це 13 листопада повідомляє Міністерство закордонних справ у Тwitter.

"Україна солідарна з ЄС у засудженні насильства і репресій білоруської влади, що cпричинили смерть Романа Бондаренка. Вбивці повинні бути неодмінно покарані, а ті, хто їх покриває, засуджені усім демократичним світом. Найщиріші співчуття рідним і близьким Романа", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 листопада у лікарні Мінська помер 31-річний активіст Роман Бондаренко. Напередодні його побили невідомі в цивільному і балаклавах, які прийшли знімати біло-червоно-білі стрічки — ті, які стали символом білоруських протестів проти Олександра Лукашенка. 

Відео У Мінську на "площі змін" відбулась акція пам`яті чоловіка, якого невідомі в масках забили до смерті

У Мінську відбулась акція пам`яті 31-річного Романа Бондаренка. Чоловіка в середу невідомі в масках забили до смерті у дворі його ж будинку. Його рідні розповіли, Роман побачив як група чоловіків знімають у дворі біло-червоно-білі прапори і вийшов їх зупинити. Суперечка переросла у бійку. Із черепно-мозковою травмою Романа забрала швидка, але врятувати життя йому лікарі не змогли. Акцію пам`яті люди влаштували на "площі змін" - так протестувальники називають перетин кількох вулиць у центрі білоруської столиці. З собою принесли запалені свічки і квіти.

У Мінську на "площі змін" відбулась акція пам`яті чоловіка, якого невідомі в масках забили до смерті
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
loader
loader