19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вперше в історії США: Трамп не визнає результатів виборів – включення
Вперше в історії США: Трамп не визнає результатів виборів – включення

Вперше в історії США: Трамп не визнає результатів виборів – включення

Дональд Трамп розуміє, що програв вибори. Але готовий балотуватися у 2024-му році. Про це повідомило видання "Нью-Йорк таймс", розповідаючи деталі розмов Трампа із його радниками. Вони намагаються пояснити, що шанси на перемогу за допомогою судів, мінімальні. Але Дональд Трамп поки що не визнає перемогу свого суперника. Найсвіжіші новини із Вашингтона у кореспондентки Української служби "Голосу Америки" Юлії Ярмоленко.

В історії США ще не було, щоб владу відмовлялися передавати мирно, навіть коли вибори були запеклими. Ані конституція, ані федеральні закони не зобов'язують того, хто програв, офіційно визначати поразку. Але це була давня традиція демократії.

Сам Трамп у день виборів сказав, що йому дуже складно програвати.

Юристи кажуть, що Трамп робить те, на що має право, якщо сумнівається у результатах у певних штатах.

Судові позови Трампа поки не мають успіху. Деякі юристи на судах навіть відмовилися від тверджень, що вибори були сфальсифіковані чи вкрадені.

Посадовці, які опікуються безпечністю виборів, заявили, що вибори були найбільш безпечними за всю історію США. Жодних доказів про фальсифікації немає.

Перерахунок голосів триває. Вручну треба перерахувати близько 5 млн голосів. Більшість експертів кажуть, що це навряд чи може змінити результат.

Нагадаємо, заяви чинного президента США Дональда Трампа та деяких посадовців про нібито масові фальсифікації під час голосування безпідставні, мовиться у спільній заяві керівників компетентних органів, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом