У зоопарку Маріуполя у родині гамадрилів народилося дитинча
У зоопарку Маріуполя у родині гамадрилів народилося дитинча

У зоопарку Маріуполя у родині гамадрилів народилося дитинча

У Донецькій області у зоопарку Маріуполя народилося мавпеня. Хлопчику місяць, він годується материнським молоком і поки що не має імені.

Про це повідомляє Суспільне.

"З нашого боку тільки повноцінне харчування та увага до мами. Мама малюка ще годує молочком. Інколи мавпи годують своїх дитинчат молоком понад рік, тому малюка ми не чіпаємо, маму не нервуємо" - каже працівниця зоопарку Наталія Луценко.

Мавпеняті близько місяця, воно перебуває з мамою, а от тата тимчасово відселили, поки малюк не підросте. У цієї пари приматів це друга дитина. В окремому приміщенні живе їхня дворічна донька Дуня.

У зоопарку говорять, що ця порода загалом агресивна, але здебільшого самці.

"У дикій природі, у вожака зграї гарем до 20 самок. У звичайного самця - 4-5 самочок. Їсть він спочатку все найсмачніше сам, жодна самка не має права доторкнутися. Та самка, яка народила йому малюка, в нього стає в пошані, вона їсть одразу після нього" - розповіла Наталія Луценко.

Нагадаємо, що  у харківському екопарку бебі-бум. Там на світ з'явилися шестеро крихітних бабуїнів та гамадрил.

Відео Осінній бебі-бум: у харківському екопарку - мавпяче поповнення

Осінній бебібум у харківському екопарку. Там на світ з'явилися шестеро крихітних бабуїнів та гамадрил. Одні народилися наприкінці вересня, інші - трохи раніше. Були геть маленькими - кожен важив близько трьохсот грамів. Нині ж малюки набралися сил, тож їх показали публіці. У перші тижні свого життя мавпенята не злазили з материнської шиї. Але вже зараз з цікавістю досліджують вольєри, намагаються у всьому копіювати поведінку батьків і принюхуються до їжі. Поки дитинчата харчуються виключно матусиним молоком. Та за два-три місяці почнуть ласувати фруктами й овочами. Татусі й матусі весь час піклуються про крихіток: годують, вичісують і гріють у холодну погоду.  

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны