Протести у Білорусі: у Мінську лунають вибухи, силовики застосували сльозогінний газ і затримують протестувальників
Протести у Білорусі: у Мінську лунають вибухи, силовики застосували сльозогінний газ і затримують протестувальників

Протести у Білорусі: у Мінську лунають вибухи, силовики застосували сльозогінний газ і затримують протестувальників

Учасники протесту намагаються зібратися поблизу станції метро "Пушкінська".

У неділю, 15 листопада, в Мінську для розгону протестувальників силовики застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати. Триваютьзатримання демонстрантів. Також поблизу "Пушкінській" силовики застосували світлошумові гранати.

Учасники протесту намагаються зібратися поблизу станції метро "Пушкінська". Вони стали в зчіпку. Силовики для розгону застосували сльозогінний газ, повідомляє Tut.by.

Також поблизу "Пушкінській" силовики застосували світлошумові гранати.

За інформацією видання, проспектом Пушкіна в бік вулиці Ольшевського проїхали водомети, автозаки і техніка з колючим дротом. Також на вулиці зібралися кілька сотень силовиків. Тут зібралися кілька тисяч протестувальників. Вони намагаються перейти по проспекту Пушкіна на вулицю Матусевича. При цьому силовики жорстко затримують демонстрантів, в основному чоловіків.

Нагадаємо, що 13 листопада у Білорусі під час акцій пам'яті загиблого внаслідок жорсткого побиття протестувальника Романа Бондаренкасиловики затрималипонад сотню людей. 

Тим часом опозиціонерка Світлана Тіхановська допустила перехід протестів у Білорусі до партизанської форми через насильство щодо учасників масових акцій.

Також вона оголосила про створення Народного трибуналу та пообіцяла амністію силовикам, які захоплять чинного президента Олександр Лукашенка. 

Відео За даними білоруських правозахисників, від серпня затримано більше 16 тисяч демонстрантів

Більше 900 кримінальних справ проти білоруських демонстрантів - про такі підсумки протестів у країні повідомляють правозахисники. За їхніми даними, від серпня було затримано більше 16 тисяч людей. Кримінальні провадження проти них відкривали за статтями про масові безлади, супротив силовикам і насильство щодо працівників МВС. І найчастіше фігурантами справ опинялися кандидати у президенти, працівники їхніх штабів та учасники протестів. Цього місяця ситуація загострилася - минулі вихідні відзначилися наймасовішою кількістю затриманих з початку демонстрацій.  

За даними білоруських правозахисників, від серпня затримано більше 16 тисяч демонстрантів
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader