Навальний подав до суду на прес-секретаря Путіна Пєскова – причини
Навальний подав до суду на прес-секретаря Путіна Пєскова – причини

Навальний подав до суду на прес-секретаря Путіна Пєскова – причини

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого в серпні отруїли, подав в суд на прессекретаря президента РФ Путіна Дмитра Пєскова. Про це повідомляє МБХ медіа. Наразі засідання у цій справі ще не призначено.

Навальний вказав, що 1 жовтня у матеріалі від 1 жовтня у виданні ТАСС "Пєсков заявив, що звинувачення Навального на адресу Путіна інспіровані ЦРУ, вони неприйнятні" Пєсков "Поширив відомості про Навального О. А., які не відповідають дійсності і порочать честь, гідність і ділову репутацію Навального О. А."

Навальний просить визнати звинувачення на свою адресу такими, що не відповідають дійсності і порочать честь, гідність і ділову репутацію, відомості.

Крім того Навальний хоче зобов'язати Пєскова опублікувати спростування на офіційному сайті Адміністрації президента в термін не пізніше 10 днів з моменту набрання рішенням суду законної сили.

"Я вкрай рідко подаю в суд на пропагандистів, однак тут пряме твердження від держчиновника. Якщо у органів державної влади, від імені яких говорить Пєсков, є докази тої нісенітниці, яку він несе, то це питання державної безпеки Росії, і я вимагаю опублікувати ці докази", – підкреслив опозиціонер.

Як повідомляв 5.UA, Навальному стало зле 20 серпня під час польоту з Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, а політика госпіталізували. Він впав у кому. Лікарі довго не могли встановити офіційний діагноз. Казали, що в нього порушення обміну речовин. Лише за півтори доби Росія дозволила транспортувати його до німецької лікарні.

Канцлерка Ангела Меркель заявила: Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розробляє Росія. Згодом цю інформацію підтвердили ще у трьох світових лабораторіях. Рештки токсину виявили на пляшці з водою в готелі в Томську, де перебував політик.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader