19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Багатоголових медійних двійників художника Юрія Сивирина покажуть у Львові
Багатоголових медійних двійників художника Юрія Сивирина покажуть у Львові

Багатоголових медійних двійників художника Юрія Сивирина покажуть у Львові

Виставка Enfant terrible київського художника Юрія Сивирина до 27 грудня триватиме в Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького за підтримки Bereznitsky Art Foundation.

Юрій Сивирин  художник із впізнаваним почерком, його твори є в колекціях Одеського художнього музею, Національного музею "Київська картинна галерея" та в приватних збірках західних і вітчизняних колекціонерів. Навідомішими є роботи з "багатоголовими медійними двійниками". Їх можна розглядати як деконструкцию класичних образів (за словами містецвознавиці і кураторки Вікторії Бурлаки) або спробу поринути у "метафізичні простори влачного і колективного безсвідомого" (як вважає художник Олександр Ройтбурд). 

Після сольної виставки в Одеському художньому музеї, що відбулась влітку 2020, художник презентує проект у Львові. Він називається Enfant terrible, що відсилає до книги Жана Кокто та однойменної опери Філіпа Ґласса. Кураторки Людмила Березницька та Олена Субач вважають, що серія інтерпретованих інфант Веласкеса і пристрасть художника до моторошних деталей стають провідниками глядача у глибинний сенс його творів. "Що є час?" — головне питання, яке хвилює автора", — вважає Людмила Березницька.

Enfant terrible складається з трьох сюжетів. Ватиканська лінія навіяна естетикою Паоло Соррентіно. У даному контексті Юрія Сивирина цікавить проєкція людини, що перебуває на межі культури і природи, культури і цивілізації. Другий сюжет  інфанти  розгортається під впливом самодостатньої краси і майстерності Веласкеса. Третя частина  проміжні роботи Юрія, що виконані на фотопапері.

Локація виставки: Палац Лозинського, м. Львів, вул. Стефаника, 3. Запрошено всіх!

Читайте також: Горская, Зарецкий, Ламах: Эскизы мозаик шестидесятников покажут на выставке в галерее The Naked Room.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны