Кулеба повідомив, чи планує Україна закривати кордон для іноземців
Кулеба повідомив, чи планує Україна закривати кордон для іноземців

Кулеба повідомив, чи планує Україна закривати кордон для іноземців

Україна не планує закривати кордон для іноземців на тлі зростання випадків коронавірусу в країні.

Про в"Сніданку з 1+1"розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, наразі питання про мораторій на в'їзд до країни іноземців в уряді поки навіть не обговорюється. 

"Утім, всі ми розуміємо, якщо дійде справа до обговорення локдауну, то це питання постане. Особисто я не підтримую ідею про закриття кордонів для іноземців, тому що у нас достатньо хвороби всередині країни, а міграційний потік через кордон не такий значущий, щоб змінити ситуацію з пандемією", - наголосив голова МЗС.

За його словами, жодних вказівок щодо закриття кордонів чи заборони в'їзду деяким групам осіб його міністерство не отримувало. 

Відео Чи варто чекати повного закриття кордонів найближчим часом - відповідає очільник МЗС Дмитро Кулеба

Повний локдаун у разі провалу карантину вихідного дня пообіцяв прем'єр міністр Денис Шмигаль. Отже, знову будемо сидіти вдома, якщо за ці два тижні кількість хворих не зафіксується на рівні 11-12 тисяч випадків на день. Є ймовірність і того, що під час повного локдауну Україна закриє кордони. Наскільки реально для України знову залишитися відрізаною від світу - говоримо з главою МЗС Дмитром Кулебою. 

Чи варто чекати повного закриття кордонів найближчим часом - відповідає очільник МЗС Дмитро Кулеба

Слід зауважити, що раніше Україна запроваджувала заборону на виїзд іноземців на місяць у вересні. Тоді це зробили, аби не допустити великого скупчення гостей з Ізраїлю в Умані на святкуванні юдейського Нового року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного днята посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Працюватимуть продуктові магазини, транспорт, АЗС та станції з ремонту транспортних засобів, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку. 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader