Покупки чиновників: як елітні автомобілі, смартфони і приставки допомагають здолати вірус
Покупки чиновників: як елітні автомобілі, смартфони і приставки допомагають здолати вірус

Покупки чиновників: як елітні автомобілі, смартфони і приставки допомагають здолати вірус

У розпал пандемії коронавірусу чиновники різних рівнів не соромляться використовувати бюджетні гроші не завжди за призначенням

Система ProZorro дозволяє дізнатися, на що чиновники витрачають гроші платників податків. Журналісти Vesti.ua вивчили, які тендери проводять і на що витрачають мільйони.

У департаменті транспортної інфраструктури КМДА оголосили тендер на покупку 45 нових мобільних телефонів. Збираються витратити близько 1 млн.грн. У документації зазначено, що придбати хочуть смартфони Samsung Galaxy S20 на 128 Гб пам'яті. Орієнтовна ціна такої моделі в магазині 22 тисячі.

У Троїцькій сільраді в Луганській області якраз вирішили придбати ігрову приставку Sony PlayStation 4 Slim 1 Tb за 10,5 тис. грн. До неї прикупили і футбольний симулятор Evolution Soccer 2020 року, який в різних магазинах коштує від 750 до 1500 грн.

Коментувати причину таких покупок відмовилися.

Читайте нас в Telegram і Viber

У Веснянській сільській раді Миколаївської області необхідні ігрові комп'ютери і комплекти віртуальної реальності Valve Index VR Kit на загальну суму 199 тис. грн. Тут заявили, що закупівля була здійснена для Будинку культури.

Станично-Луганська РДА купила для своїх співробітників настільний хокей за 12 тис. грн.

В територіальному центрі соціального забезпечення Рівного придбали масажне крісло Top Techndogy Pilot Beige за 50 тис. грн.

За традицією улюбленої покупкою чиновників є автомобілі.

Автопарк вирішили оновити відразу в декількох установах.

Управління справами Апарату Верховної Ради оголосило тендер на закупівлю 14 автомобілів Toyota Camry за 12,5 млн грн. При чому, хочуть купити не найдорожчі комплектації, а Comfort і Elegans по 895 - 896 тис. грн.

Національний банк придбав Toyota Land Cruiser 200 Executive Lounge за 2,4 млн грн і шість автомобілів Toyota Camry 2.5 Hybrid Prestige по 999 тис. Грн. 

Одеська філія "Укравтодору" придбала Toyota Land Cruiser Prado за 1,4 млн грн.

ЗАТ "НАК" Надра України "за 1,2 млн. грн купило одну Toyota Land Cruiser Prado 150 Comfort.

А Управління СБУ в Кіровоградській області за 1,1 млн грн придбало кросовер Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI / 132KW 7DSG 4х4.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що карпатські зони відпочинку і курорти залишилися в цьому році без відвідувачів. Карантин приніс туристичному бізнесу великі збитки.

Відома телеведуча Леся Нікітюк не соромиться провокувати публіку. Про що вона повідала в соцмережах на цей раз, дізнайтеся на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом