Суд пояснив, чому скасували арешт Януковича: «У розшуці не оголошений»
Суд пояснив, чому скасували арешт Януковича: «У розшуці не оголошений»

Суд пояснив, чому скасували арешт Януковича: «У розшуці не оголошений»

Київський апеляційний суд надав інформацію про підстави скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва відносно В.Ф. Януковича

16 листопада 2020 року Київським апеляційним судом частково задоволено апеляційні скарги сторони захисту та скасовано ухвалу запобіжного заходу до підозрюваного Януковича В.Ф. у вигляді тримання під вартою.

Апеляційний суд повідомив, що прокурор не зміг представити докази стосовно того, що Віктор Янукович перебуває у міжнародному розшуці, як того вимагає кримінальне законодавство.

Також з’ясувалося, що ухвала слідчого судді Печерського районного суду була прийнята з порушеннями.

Відомості про оголошення особи у розшук, у тому числі міжнародний, мають бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відповідного витягу у справі немає.

Крім того, сторона захисту надала підтвердження – лист від Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол), де зазначено, що Віктор Федорович Янукович у міжнародний розшук не оголошений.

Київський апеляційний суд інформує про підстави скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва...

Опубликовано Київський апеляційний суд Пятница, 20 ноября 2020 г.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Також в матеріалах справи є повідомлення з Інтерполу, в якому зазначено, що інформація відносно Януковича буде видалена із баз даних Інтерполу оскільки має переважно політичний характер.

Але Апеляційний суд вказав на обґрунтованість підозри Януковичу та визнав, що він може переховуватися або впливати на слідство.

Тому справу направили на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Нагадуємо, що українська громадська діячка та волонтер Маруся Звіробій відреагувала на зняття заочного арешту з Януковича. 

Петро Порошенко звинуватив Зеленського у розкраданні бюджету та назвав це "тактикою Януковича". Читайте більше подробиць на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом