Українська діаспора Швейцарії викрила лікаря Люцерну у вибірковій "принциповості"
Українська діаспора Швейцарії викрила лікаря Люцерну у вибірковій "принциповості"

Українська діаспора Швейцарії викрила лікаря Люцерну у вибірковій "принциповості"

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Діаспора українців у Швейцарії розповіла про вибіркову "принциповість" санітарного лікаря Люцерну, який заборонив українцям зіграти матч Ліги Націй. Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці Ukrainian Society of Switzerland, передає УНН.

"Інформація із швейцарських ЗМІ сколихнула всю українську громаду. Спочатку у вівторок кантональний лікар Люцерну відправив всю українську футбольну делегацію до готелю Radisson Blu Luzern на карантин, після того як декілька гравців були "позитивно" протестовані на коронавірус. Але вже за декілька днів стало відомо, що результати тестування всієї української делегації були негативними", - йдеться у дописі.

Нагадується, що поєдинок повинен був відбутися 17 листопада у Люцерні, проте скасований через вердикт головного санітарного лікаря однойменного кантону Роджера Харсталла.

"Після кількох позитивних тестів на коронавірус у складі збірної України лікар наказав помістити всю українську делегацію на карантин. Відтак, матч не відбувся. Тепер його доля повністю у руках УЄФА", - зазначається у тексті.

Але українська громада відзначає, що настільки принциповим департамент охорони здоров'я та соціальної політики кантону Люцерн був не завжди.

"Так, 6-го листопада 2020 року він дав дозвіл місцевій команді ФК "Люцерн" поїхати на поєдинок 7-го туру першості Швейцарії з ФК "Цюріх" , який відбувся наступного дня. При цьому, 5-го листопада, за інформацією офіційного сайту ФК "Люцерн", позитивний тест на COVID-19 здав нападник команди Марк Марлеку. Гравець і ще четверо гравців команди, які контактували з інфікованим, були ізольовані. Решті футболістам клубу було наказано пройти додаткові тести 6-го листопада, але, при цьому, дозволено вранці цього дня провести повноцінне тренування.

Після отримання негативних результатів тестів, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію у команді, департамент охорони здоров'я та соціальної політики дав дозвіл її гравцям на поїздку в інше місто і участь у матчі чемпіонату Швейцарії.

Тим часом, 6-го листопада і в самому ФК "Цюріх" серед гравців було зафіксовано два випадки захворювання на коронавірусну хворобу. Про це повідомив офіційний сайт команди, не називаючи імен футболістів.

За інформацією пресслужби ФК "Цюріх", хворі гравці відправилися на ізоляцію й "оскільки не було тісного контакту з іншими футболістами першої команди і були дотримані необхідні правила гігієни і захисту - після консультації з кантональною медичною службою, ніяких додаткових заходів у даний час не було потрібно".

Проте, вся ця спірна і досить заплутана ситуація, на відміну від випадку зі збірною України, не викликала заперечень у департаменту охорони здоров'я та соціальної політики Люцерна і вирішилася швидко", - йдеться у дописі і акцентується на тому, що ФК "Люцерн" потім дякував лікарю кантону Роджеру Харсталлу за "оперативну і плідну співпрацю з даного питання".

Нагадаємо, 18 листопада, після повернення зі Швейцарії, гравці української збірної зробили повторні тести на "ковід" і всі вони виявилися негативними.

За словами менеджера національної збірної Олексія Таргонського, у Швейцарії провести повторне тестування гравців збірної відмовилися.

Також нагадаємо, 18 листопада УАФ підтверджував готовність вийти на поле і грати. У команді було щонайменше 13 здорових гравців, щоб провести матч.

Теги по теме
Коронавирус футбол Спорт врачи Сборная Украины Швейцария
Источник материала
loader
loader