19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія ввела санкції проти Великої Британії, звинувативши її у "втручанні у внутрішні справи"
Росія ввела санкції проти Великої Британії, звинувативши її у "втручанні у внутрішні справи"

Росія ввела санкції проти Великої Британії, звинувативши її у "втручанні у внутрішні справи"

У відповідь на "чорний список" Лондона Росія запровадила санкції проти 25 громадян Великої Британії, яким закрила в'їзд на територію РФ.

Про це із посиланням на заяву речниці Міністерства закордонних справ країни Марії Захарової пише "Інтерфакс".

Зазначається, що відповідне рішення російська сторона ухвалила "у відповідь на недружні дії британської влади і на основі принципу взаємності".

"Під надуманими і абсурдними приводами уряд Великої Британії в липні 2020 року оголосив про рішення ввести національні санкції проти низки посадових осіб нашої країни в рамках так званої "справи Магнітського", - нагадала Захарова. 

Вона звинуватила британську сторону у "втручанні у внутрішні справи держави" та "чиненні тиску на російську систему правосуддя".

"За всіма сюжетами, пов'язаними зі смертю Сергія Магнітського, нами не раз давалися вичерпні коментарі і роз'яснення, які, мабуть, в Лондоні вважають за краще не помічати. ​​Незрозуміло, на якій підставі там беруться "призначати" винних і визначати їм "покарання", - сказала речниця МЗС РФ.

Захарова закликала уряд Великої Британія відмовитися від "нічим не обґрунтованої конфронтаційної лінії" щодо Росії. "Будь-які недружні кроки не залишаться без неминучого відповідного відповіді", - додала вона.

Нагадаємо, що на початку липня Велика Британія ввела індивідуальні санкції щодо 25 росіян, які, як вважають в Лондоні, були причетні до смерті юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського в 2009 році в слідчому ізоляторі "Бутирка".

До переліку увійшли голова слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, колишній заступник начальника СІЗО "Бутирка" Дмитро Крат, колишній начальник слідчого комітету при МВС Росії Олексій Аничин та слідчий МВС Росії Олег Сильченко.

У списках також присутні колишній заступник генерального прокурора РФ Віктор Гринь, співробітник генпрокуратури Андрій Печегін, суддя Сергій Підопригора, який постановив заарештувати Магнітського в 2008 році, колишня суддя Олена Сташина і інші представники судової влади.

Відео Європейські санкції: проти яких росіян ввели обмеження через отруєння Навального

Євросоюз запровадив санкції через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. До списку, оприлюдненого в офіційному журналі ЄС, увійшли шестеро осіб і один науково-дослідний інститут. Саме там, імовірно, і розробили отруту "Новачок", сліди якої виявили в крові політика. Дивіться Матеріал кореспондента Радіо Свобода Григорія Жигалова.

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны