Українець в першу чергу подумає, як купити потрібну довідку
Українець в першу чергу подумає, як купити потрібну довідку

Українець в першу чергу подумає, як купити потрібну довідку

Українець в першу чергу подумає, як купити потрібну довідку

На цьому і погоріли в Казахстані наші міністр з послом

23.11.2020

На цьому і погоріли в Казахстані наші міністр з послом

Оригінал - на сайті "Страна"

Феєричне: а цим часом в...Казахстані !

Новий міжнародний скандал влаштувала українська влада на рівному місці. Мова цього разу не про гроші, але ситуація по-справжньому ганебна. Міністра інфраструктури України Владислава Криклія влада Казахстану спіймала на відвертому обмані. Разом з Міністром на підробці попався і посол України в Казахстані Петро Врублевський.

А справа була так. Урядова делегація з Києва прибула в Нур-Султан для переговорів з міністрами уряду Казахстану. Про що, вже не суть важливо. Передбачалося, що Криклій проведе особисті переговори з прем'єр-міністром Казахстану Аскаром Маміним. Щоправда, необхідною умовою для зустрічі в умовах пандемії коронавірусу було надання довідки про відсутність коронавірусу, яку мала надати українська сторона. Такий нинішній регламент. Пани Криклій і Врублевський такі довідки в службу протоколу казахстанського прем'єра представили, проте там якимось способом визначили, що результати ПЛР-тестів на коронавірус в обох українських міністрів (нагадаємо, що посол має ранг міністра) є підробленими. І, м'яко кажучи, в рандеву українській стороні було відмовлено.

Загалом, як говорив Остап Бендер, "всю контрабанду роблять в Одесі на Малій Арнаутській вулиці". Напевно, і підроблені довідки на Україні призвичаїлися підмахувати десь в околицях. Чи то Криклій поскупився, чи то ще що, але в Казахстані обман розкрили на рахунок раз. І сильно здивувалися. Тому що міністр і посол з підробленими документами – це, погодьтеся, явище рідкісне. Навіть для України.

Цікаво, що Київ не став ні спростовувати, ні обурюватися. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль особисто приніс вибачення Мамину за інцидент, що стався, і своїх підлеглих, які надали фальшиві довідки. Але, що цікаво, прем'єр Казахстану від прем'єра України ці вибачення приймати відмовився. У наявності - новий дипломатичний скандал між Україною і Казахстаном, який українська сторона своїми руками створила буквально з нічого.

- Україна - це така країна, де середньостатистична людина, коли чує, що потрібна якась довідка, насамперед пробиває, як її можна купити. Тому що купити в будь - якому випадку простіше і часто дешевше..., ніж зробити за законом - так влаштована Україна. А іноді зробити за законом і зовсім неможливо - тільки купити. І чиновники, які приймають у тебе довідку, в 90% випадків знають, що вона куплена, і ставляться до цього лояльно, адже і самі торгують довідками, - відреагував на ситуацію відомий одеський журналіст Юрій Ткачов і резюмував. - Історія насправді проста як п'ять копійок і свідчить про те, що Криклій - справжній українець... але він не врахував, що приймати її будуть не в Україні. Де не всі торгують довідками і не всіма довідками торгують.

Яка мораль цієї історії? Помилуйте, яка вам ще мораль потрібна? І так все ясно, як п'ять копійок.

Михайло Погребинський

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви хочете написати в рубрику "думка", ознайомтеся з правилами публікацій і пишіть на [email protected].

Источник материала
Поделиться сюжетом