В УАФ повідомили, коли отримають рішення щодо скасованого матчу Швейцарія - Україна
В УАФ повідомили, коли отримають рішення щодо скасованого матчу Швейцарія - Україна

В УАФ повідомили, коли отримають рішення щодо скасованого матчу Швейцарія - Україна

У середу, 25 листопада, Апеляційний комітет УЄФА в онлайн-режимі розглянув справу щодо скасування матчу 6-го туру Ліги націй Швейцарія - Україна.

Як повідомив генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький, в УЄФА вислухали аргументи обох сторін та винесуть вердикт ввечері 25 листопада або до ранку 26 листопада.

"У нас була досить глибока дискусія. Було півтори години дебатів - це досить багато. Всі сторони були обізнані. Була глибока, юридична дискусія. Як пообіцяв сьогоднішній глава апеляційного комітету, рішення ми отримаємо до завтрашнього ранку. Рішення може бути оскаржене в Лозанні", - сказав генсек УАФ в інтерв’ю Футбол NEWS.

Матч Швейцарія - Україна мав відбутися 17 листопада 2020 року, однак влада кантону Люцерн, де повинен був пройти матч, заборонила проведення гри, а збірну України відправила на карантин через позитивні тести на коронавірус. Хоча обидві команди і УЄФА готові були до проведення зустрічі. Україна мала 13 регламентованих гравців, включно з воротарем, які могли взяти участь у грі.

Пізніше УЄФА повідомив, що УАФ не має іншої команди відповідних гравців, які можуть зіграти 17-го або 18-го листопада. Тому справу передали в Контрольно-дисциплінарний і етичний орган УЄФА (КДЕІ).

За словами журналіста Ігоря Циганика, є лише два варіанти рішення УЄФА: технічна поразка Україні 0:3 або жеребкування. За його інформацією, рішення мало бути ухвалено у п'ятницю, 19 листопада, а УЄФА був налаштований зарахувати Україні технічну поразку. Однак УЄФА зрозумів, що ситуація не така проста, що треба буде написати обґрунтування цього рішення, тому розгляд перенесли.

А непроста ситуація в тому, що неможливо було зібрати та привезти нову команду на наступний день. Якщо УЄФА визнає це, то буде жеребкування.

  • У цьому матчі мала визначитися команда, яка покине елітний дивізіон Ліги націй. Якщо Україні зарахують технічну поразку, вона вилетить до Ліги В. Нашу групу виграла Іспанія (11 очок), Німеччина - друга (9). Після 5 турів Україна - третя (6), Швейцарія - остання (3).
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
loader
loader