19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Світ втратив легендарного футболіста, обірвалося життя Дієго Марадони
Світ втратив легендарного футболіста, обірвалося життя Дієго Марадони

Світ втратив легендарного футболіста, обірвалося життя Дієго Марадони

Від зупинки серця у віці 60 років помер легендарний футболіст Дієго Марадона

У власному будинку в місті Тигре, що на півночі від Буенос-Айреса пішов з життя видатний спортсмен, легенда світового футболу Дієго Армандо Марадона. Про це повідомило найбільше видання Аргентини Clarin.

11-го листопада Марадону госпіталізували і провели операцію через субдуральну гематому - крововилив між мозковими оболонами.

Після виписки його знову відправили в клініку, щоб вилікувати від алкогольної залежності. 

Останній раз аргентинець з'являвся на публіці 30-го жовтня. Тоді він відвідав матч чемпіонату Аргентини між Хімнасією і Патронато. 

Марадона відразу поїхав в клініку через погане самопочуття. 

У ніч з 24-го на 25-е листопада біля будинку Марадони були помічені машини швидкої допомоги.

Марадона вважається одним з кращих футболістів ХХ століття. На його рахунку більше 550 матчів у професійній кар'єрі, в яких він зумів забити більше 300 голів.

Будемо раді бачити вас на нашому каналі в Telegram!  

Однією з найбільших заслуг Марадони є те, що він впевнено привів збірну Аргентини до перемоги на чемпіонаті світу у 1986 році. Фінальний матч проходив проти збірної Федеративної республіки Німеччини, тоді аргентинці перемогли з рахунком 3:2.

У своїй клубній кар'єрі Дієго Марадона найбільшого успіху досягнув, коли грав за «Наполі» — клуб із Неаполя. В Італії постійно відбувалося протистояння команд із півночі та півдня країни, але команди з півночі — «Ювентус», «Інтер», «Мілан» — були багатші та успішніші.

Марадона допоміг неаполітанцям перервати низку перемог північних команд. "Наполі" двічі вигравала чемпіонат Італії — у сезонах 1986/87 та 1989/90. У 1989 році команда перемогла у Кубку УЄФА.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber!

Через проблеми з наркотиками Марадона був змушений переривати свою кар'єр. 

Його затримували у 1991 році за зберігання кокаїну, а також умовно засуджували за стрілянину по журналістах із пневматичної зброї.

Марадона працював головним тренером збірної Аргентини з 2008 по 2010 рік. Він зміг довести команду до чвертьфіналу у чемпіонаті світу 2010 року.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що пішов з життя легендарний актор Шон Коннері, перший виконавець ролі найвідомішого шпигуна Джеймса Бонда.

Мексиканська актриса Мален Моралес, відома за серіалами "Дика троянда" і "Багаті теж плачуть" померла рано вранці 21 листопада. Читайте про це на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом