Кіпрська церква офіційно визнала ПЦУ
Кіпрська церква офіційно визнала ПЦУ

Кіпрська церква офіційно визнала ПЦУ

ПЦУ визнана Кірською Православною Церквою / фото ПЦУ

Кіпрська церква офіційно визнала Православну Церкву України.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Як повідомляється, Синод Кіпрської Православної Церкви 25 листопада 2020 року оприлюднив комюніке щодо підтримки рішення Блаженнійшого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома ІІ про визнання Православної Церкви України.

«Священний Синод Церкви Кіпру на засіданнях 23 і 25 листопада 2020 року детально обговорив українське церковне питання і проблемну ситуацію, що виникла з поминанням Блаженнійшим Архієпископом Кіпрським Хризостомом Епіфанія як Предстоятеля Церкви України, і вирішив не виступати проти цього рішення Його Блаженства. У той же час, Священний Синод очікує широкого обговорення із загальною участю для подолання нинішньої кризи, яка загрожує розколом Церкви Христової», – йдеться у повідомленні.

Створення ПЦУ

  • 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.
  • 6 січня 2019 року в соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію томос про надання автокефалії ПЦУ.
  • У 2019 році про своєвизнання ПЦУ заявили Елладська православна церква і Александрійський патріархат.
  • 3 лютого 2020 року Епіфаній висловив переконання, що автокефалію ПЦУ визнає ще кілька помісних православних церков попри тиск з боку Російської православної церкви.
  • 24 жовтня 2020 року Кіпрська православна церква визнала автокефалію ПЦУ та її предстоятеля Епіфанія.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Катерина Лиманська

Источник материала
loader
loader