Синод Кіпрської православної церкви офіційно визнав ПЦУ
Синод Кіпрської православної церкви офіційно визнав ПЦУ

Синод Кіпрської православної церкви офіційно визнав ПЦУ

Синод Кіпрської православної церкви визнав автокефалію Православної церкви України. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ із посиланням на Кіпрську церкву, яка опублікувала відповідне комюніке.

Таким чином Синод підтримав попереднє рішення Блаженнішого Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома II. Обговорення питання велися 23 та 25 листопада.

"Священний Синод Церкви Кіпру на засіданнях 23 і 25 листопада 2020 докладно обговорив українське церковне питання і проблемну ситуацію, що виникла з поминанням Блаженнішим Архієпископом Кіпрським Хрізостомом Єпіфанія як Предстоятеля Церкви України, і вирішив не виступати проти цього рішення Його Блаженства", – мовиться у повідомленні.

Водночас Синод заявив, що чекатиме на широке обговорення із загальною участю, щоб подолати "кризу, яка загрожує розколом Церкви Христової".

Як уточнив заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ архієпископ Євстратій у себе на Facebook, за позитивне рішення висловилися 10 членів Синоду Кіпрської церкви, проти були семеро.

Источник материала
loader
loader