Оператора російського пропагандистського телеканалу не пустили до України і заборонили в'їзд на 3 роки
Оператора російського пропагандистського телеканалу не пустили до України і заборонили в'їзд на 3 роки

Оператора російського пропагандистського телеканалу не пустили до України і заборонили в'їзд на 3 роки

Громадянин Російської Федерації, оператор пропагандистського російського телеканалу "RUSSIA TODAY" (RT) намагався потрапити до України. Українські прикордонники виявили, що він незаконно відвідував окупований Крим, і заборонили чоловіку в'їзд до країни на 3 роки.

Про це у четвер, 26 листопада, повідомляє пресслужба відомства.

Так, іноземець 1971 року народження слідував до України автомобілем. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску "Кучурган" в Одеській області.

"Чоловік заявляв, що планує транзитом проїхати з Молдови до Росії. Проте під час паспортного контролю стосовно росіянина спрацювала база даних. Як з’ясувалося, у прикордонників відносно нього вже була попередня інформація про незаконне відвідування ним окупованого його країною Криму", - йдеться в повідомленні.

У ході додаткової перевірки співробітники Подільського прикордонного загону також встановили, що в період окупації півострова дана особа потрапляла туди з території РФ авіаційним сполученням. В Криму чоловік проводив відео знімання для телеканалу RT.

"Через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї прикордонники відмовили іноземцю в перетинанні кордону і на 3 роки заборонили в’їзд до України", - повідомили в ДПСУ.

За даними джерела "Української правди" мова йде про Ігоря Завидея, оператора RT, який у 2014 році працював у Сирії, де в 2014 році потрапив під обстріл, а в Білорусі відзначився нападом на журналіста.

Як повідомлялося раніше, телеведучому "Россия-1", гендиректору релігійного телеканалу "Спас" Борису Корчевнікову, який відвідував окупований Росією Крим, заборонили в’їзд до України на 3 роки. Це сталося після розголосу в ЗМІ про його приїзд в Київ.

Відео Прикордонники не пустили до України оператора російського пропагандистського каналу

Прикордонники не пустили до України оператора пропагандистського каналу. Росіянин на авто намагався перетнути пункт пропуску в Одеській області. Як пояснив прикордонникам, хотів проїхати з Молдови до Росії. Утім, не зміг. Під час перевірки документів з'ясувалося - чоловік раніше незаконно в'їжджав до Криму. Мало того, знімав на окупованому півострові сюжети для каналу "Раша тудей" і там же досі працює оператором. Спілкування із українськими прикордонниками для росіянина завершилося поверненням до Молдови і забороною в`їзду на 3 роки. 

Прикордонники не пустили до України оператора російського пропагандистського каналу
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader