У бюджеті не вистачає $3 млрд до кінця року – міністр фінансів
У бюджеті не вистачає $3 млрд до кінця року – міністр фінансів

У бюджеті не вистачає $3 млрд до кінця року – міністр фінансів

У бюджеті до кінця 2020 року діра в $3 млрд через те, що Україна не отримала запланованих запозичень. Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "ВВС News Україна".

Урядовець назвав ситуацію "абсолютно непростою", але контрольованою. Та запевнив, що Кабмін має "план на випадок подій А, Б і В – як ми діємо, як завершити цей рік так, щоб ми профінансували всі видатки, передбачені в бюджеті, по максимуму".

"Я не сиджу в рожевих окулярах і не вішаю, як то кажуть (локшину), не хочу вас обманювати. Не все в нас так просто. Є затримки, складнощі… І ми думаємо, як закрити цей місяць, як фінансувати наступний. Ситуація непроста, абсолютно непроста. Я нікого не обманюю, просто кажу, що так склалося, що значна сума коштів до цього часу нам не надійшла. Мова про більш як $3 млрд, які були закладені у нас в бюджеті", – заявив він.

Сума фігурує в доларах, бо мова саме про зовнішні запозичення, уточнив очільник Мінфіну. Він додав, що прогрес у переговорах з МВФ існує – зокрема, щодо головних параметрів бюджету на наступний рік. Але необхідно вирішити ще кілька питань, тож очікувати нового траншу цього року – не варто.

Дивіться також: Ні доріг, ні ремонтів: чому зупинено фінансування та що з бюджетом на наступний рік

 

Источник материала
loader
loader