Кличко заявив, що при повному локдауні громадський транспорт має працювати
Кличко заявив, що при повному локдауні громадський транспорт має працювати

Кличко заявив, що при повному локдауні громадський транспорт має працювати

У Києві у разі введення жорсткого локдауну не потрібно зупиняти громадський транспорт. Таку думку висловив столичний міський голова Віталій Кличко, передає "УНІАН".

Кличко стверджує, що в разі введення локдауну наполягатиме на тому, щоб метро та громадський транспорт не зупиняли.

Очільник столиці нагадав, що запроваджує карантин виключно уряд своїм рішенням. Кличко навів приклад європейських міст, які при повному локдауні все ж не зупиняли рух громадського транспорту.

"Я переконаний: якщо локдаун буде введений, нам потрібні чіткі правила дотримання цього карантину. Вони повинні бути визначені і доведені до кожного. Вкрай важливо не тільки їх запровадити, а й слікувати за чітким дотриманням цих правил. Тому що, на жаль, у нас багато випадків, коли рішення приймаються, але їх не виконуються", – заявив Кличко.

І додав: "Я буду наполягати, якщо локдаун буде введений, щоб ні в якому разі не зупиняти роботу метро і громадського транспорту. Велика кількість людей задіяна в життєдіяльності міста, і ми не можемо зупинити взагалі місто: водо, тепло та електропостачання тощо".

Нагадаємо, на всій території України з 12 листопада діє карантин вихідного дня, який повинен закінчитися 30 листопада. Тобто у вихідні дні, з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка, дозволяється робота винятково продуктових магазинів, аптек, транспорту, ветеринарних аптек та автозаправних станцій.

У багатьох містах України місцева влада відмовилася виконувати постанову уряду та запроваджувати локдаун вихідного дня. Таку ініціативу МОЗ також розкритикувала більшість експертів та аналітиків. А підприємці – почали на протести та мітинги.

 

Источник материала
loader
loader