Карантин вихідного дня: як поліція Дніпра вийшла у рейд у пошуках порушників – сюжет
Карантин вихідного дня: як поліція Дніпра вийшла у рейд у пошуках порушників – сюжет

Карантин вихідного дня: як поліція Дніпра вийшла у рейд у пошуках порушників – сюжет

Заскочені зненацька відвідувачі і штрафи для власників. Поліція Дніпра вийшла у рейд у пошуках порушників карантину вихідного дня. І знайшла їх буквально за квартал від міського управління поліції. На час складання протоколу заклад, у якому приймали відвідувачів, зачинився. Проте навіть правоохоронці не впевнені, що він не відчинився знову. Як минає карантин вихідного дня у Дніпрі – далі в сюжеті.

На третій вікенд карантину вихідного дня правоохоронці Дніпра вперше взяли у рейд журналістів. Інспектували заклади, розташовані поблизу міського управління поліції. У барах, які першими потрапили під перевірку, запевняють, що працюють на виніс.

Бари в обід справді порожні, отже порушень немає. А от у найближчому ресторані працює кухня і повно відвідувачів.

За порушення карантину нині штрафують не тільки власників закладів, а й відвідувачів.

"Мені здається, нас повинні офіціанти попереджати, нічого такого не сказали, зауваження не зробили", – говорить один відвідувачів.

У ресторані, що працював попри заборону, жодного відвідувача поліція не затримала для складання акту. Перервавши обід, ті пішли геть.

"Якщо ви хочете знати, подобається мені це чи ні, то однозначно ні. Я вважаю, що це не правильно. Якісь інші принципи повинні бути. Чому у вихідні закривають, а в будні працюють? Яка логіка?", – вважає Віталій, відвідувач ресторану.

На власника закладу складають протокол.

"Якщо б у вас в закладі не було б відвідувачів – не питання. Або адресна доставка у вас, або ви працюєте на виніс, тоді питання відпало б", – говорять у поліції.

У власника цього закладу вже третій протокол за порушення карантину вихідного дня. Їх усі ресторатор має намір оскаржувати у суді.

"Алі ми будемо юридично захищати себе, тому що ми не визнаємо. По-перше, у нас дотримується карантинні норми у нас співробітники в масках, дистанція. ми все дотримуємося. Тому ми не розуміємо, чим ми відрізняємося від іншої сфери, які працюють. В першу чергу, від тих же маршруток, де немає цього дотримання", – вважає Сергій Головацький, власник закладу.

Наступний заклад, до якого рушили правоохоронці, хутко зачинив двері просто у них перед носом.

Загалом за порушення від початку дії карантину вихідного дня на Дніпропетровщині склали майже шістсот протоколів.

Наталя Світлова, Олександр Пронський, Дніпро, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом