У Харкові ще два медзаклади почали приймання пацієнтів з коронавірусом
У Харкові ще два медзаклади почали приймання пацієнтів з коронавірусом

У Харкові ще два медзаклади почали приймання пацієнтів з коронавірусом

У Харкові ще два медичні заклади розпочали приймати перших пацієнтів з діагнозом COVID-19. Мова йде про клінічні лікарні на залізничному транспорті № 1 і 2.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач.

Він зазначив, що раніше лікарні не могли відкритися через непідписаний договір із Національною службою здоров’я України. Зараз договір підписаний, і лікарні почали свою роботу в тестовому режимі, а за вихідні прийняли п'ять перших пацієнтів з діагнозом COVID-19.

"У хворих – легкий перебіг інфекції та їх лікування не вимагає додаткового кисню. Наразі у закладах є 12 кисневих точок в реанімації. Також 50 концентраторів, які були нещодавно закуплено за рахунок Фонду боротьби з коронавірусом, передадуть з міських лікарень, ще кілька концентраторів надійде з обласних лікувальних установ"– повідомив Володимир Скоробагач.

Нагадаємо, що Харківська область тривалий час є "лідером" за кількістю хворих на коронавірус.

Відео Вперше за останні 2 тижні, в Україні зафіксували менше 10 тисяч нових випадків коронавірусу

Менше 10 тисяч нових випадків коронавірусу. І такий малий показник - вперше за останні 2 тижні. Отже, нині маємо плюс 9946 нових недужих, з них майже півтори тисячі - в Києві. На минулому тижні кількість випадків за добу двічі була понад 16 тисяч. Щоправда, в ті дні медики робили вдвічі більше тестів у країні. Уже 3 тижні в Україні діє карантин вихідного дня. Чи будуть такий локдаун подовжувати - поки невідомо. Більше про коронавірус в Україні

ТСН. Ранок
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber


 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны