СБУ затримала за вимагання хабарів менеджерку філії телеканалу «Суспільний»
СБУ затримала за вимагання хабарів менеджерку філії телеканалу «Суспільний»

СБУ затримала за вимагання хабарів менеджерку філії телеканалу «Суспільний»

Менеджера затримано «на гарячому» після отримання чергового хабара у службовому кабінеті

Менеджерку підозрюють у систематичному вимаганні хабарів у підлеглих

Співробітники Служби безпеки України сьогодні, 1 грудня, провели обшук і затримали в Івано-Франківську менеджерку філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Наталю Кияницьку за вимагання хабарів у підлеглих. Про це йдеться у Facebook на офіційній сторінці Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

У ході досудового розслідування співробітники спецслужби задокументували восени поточного року факт отримання від підлеглих неправомірної вигоди. Для припинення протиправної діяльності, менеджера затримано «на гарячому» після отримання чергового хабара у службовому кабінеті.

Документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно з ГУ НП в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

За інформацією слідчих, Кияницькій готується оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України.

«Якщо неправомірні дії співробітника філії буде підтверджено, «Суспільне» ухвалить відповідні заходи щодо винних осіб. Суспільний мовник не толерує порушення закону будь-ким. Водночас Суспільне очікує на об’єктивне, всебічне та законне розслідування з боку правоохоронних органів і готове сприяти слідству», ─ йдеться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, навесні 2020 року «Суспільне» опинилося перед загрозою закриття через борги. Телеканал просив Кабмін погасити заборгованість перед акціонерним товариством «Євроньюз».

Також повідомлялося, що Японія погодилася профінансувати «Суспільне» і надала мовнику грант на суму понад $2 млн для купівлі обладнання.

Опитування
Источник материала
loader
loader