20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Кабміні здивували рішенням щодо "другої" пенсії: уже визначений розмір
У Кабміні здивували рішенням щодо "другої" пенсії: уже визначений розмір

У Кабміні здивували рішенням щодо "другої" пенсії: уже визначений розмір

У рамках нової реформи Кабінету міністрів українцям обіцяють виплачувати «другу пенсію»

Проте така пенсія буде не малою, не великою, а складе близько 400 гривень. Про це розповів колишній міністр соціальної політики Андрій Рева та співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко.

Влада планує встановити внесок розміром у 4% на так звану «другу пенсію». У кращому випадку розмір «другої пенсії» потім складе ті самі 4%.

Розглянемо на прикладі. На сьогодні середня заробітна плата по Україні становить 12 тисяч гривень. Припустимо, що українець чи українка 20 років пропрацювали офіційно, регулярно сплачуючи внесок на «другу пенсію» зі своїх 12 тисяч. При такому розкладі наступні 20 років (у віці від 60 до 80 років) вони будуть отримувати тіж приблизно 400 гривень, які з них вираховувались.

Розмір «другої пенсії» буде змінюватись, але все одно він не буде перевищувати 4% від заробітної плати. Відзначимо, що при отриманні мінімальної заробітної плати «друга пенсія» становитиме всього 200-300 гривень. 

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Єдиний варіант збільшити розмір цієї виплати – досягнути підвищення зарплат у країні, а також вивести ці зарплати із тіні. Оскільки зараз підприємці часто виплачують офіційно працівникам мінімалку, а решту додають у конвертах.

Є один дуже великий мінус у зборі зазначених 4% на «другу пенсію». Ці  кошти хочуть зібрати з уже існуючих податків. Так, Пенсійний фонд України, якому і так не вистачає коштів на виплату пенсій через постійні недоотримання з бюджету, повинен буде перерахувати ще частину своїх коштів на ці так звані «другі пенсії». Це великий мінус, оскільки грошей може не вистачити й на «перші» пенсії.

Відзначимо також, що в Раді зараз зареєстровано кілька законопроєктів щодо пенсійного забезпечення. На думку експерта, Сергія Біленького вони ворожі до українського бізнесу, бо передбачають значні додаткові розходи. Це може похоронити бізнес в державі.

Долучайтесь до нас в Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українців у передноворічний час "порадували" збільшенням плати за комунальні послуги. Зокрема, це стосується холодної води. Що зараз вирішується з приводу чього, читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що в Пенсійному фонді відзвітували про підвищення пенсій на Донбасі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны