Лукашенку заборонили відвідувати Оліпмійські ігри: він назвав МОК "бандою"
Лукашенку заборонили відвідувати Оліпмійські ігри: він назвав МОК "бандою"

Лукашенку заборонили відвідувати Оліпмійські ігри: він назвав МОК "бандою"

Олександр Лукашенко назвав Міжнародний олімпійський комітет "бандою" після того, як його та білоруський Національний олімпійський комітет відсторонили від Олімпійських ігор.

Про це Лукашенко сказав під час візиту до лікарні, пише БЕЛТА.

"Треба нам звернутися до суду. Нехай Бах (голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах - Ред.) і банда розкажуть, у чому моя провина, що я свою країну захищаю?! Ну, так ви мене підтримуєте в цій політиці в переважній більшості, і я захищаю свою країну. Я захищаю вас. За що ж мене карати, щоб я не брав участі в якихось заходах", - заявив він. 

Лукашенко додав, що 25 років не брав участі в заходах у рамках Олімпійських ігор і не має наміру їхати туди.

Як повідомлялося, Міжнародний олімпійський комітет заборонив Олександру Лукашенку брати участь у всіх заходах МОК, зокрема йдеться і про Олімпійські ігри.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Почалися масові протести, які не вщухають понад три місяці. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 

Відео Олімпійські ігри без Лукашенків: Міжнародний комітет усунув батька та сина від  участі в заходах

Не захищає спортсменів від дискримінації - Міжнародний Олімпійський комітет усунув Олександра Лукашенка від участі у своїх заходах. Про відповідне рішення заявив глава МОК Томас Бах. Оскільки влада Білорусі не захищає спортсменів від політичної дискримінації всередині національного олімпійського комітету, його представникам заборонили брати участь у будь-яких заходах МОК - зокрема, в Олімпійських іграх. Обмеження стосується Олександра Лукашенка, котрий очолює білоруський національний олімпійський комітет та його старшого сина Віктора, який є заступником батька в організації. Подробиці – далі.  

Олімпійські ігри без Лукашенків: Міжнародний комітет усунув батька та сина від  участі в заходах
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Источник материала
loader
loader