Україна оскаржила в Лозанні технічну поразку в скасованому матчі зі Швейцарією
Україна оскаржила в Лозанні технічну поразку в скасованому матчі зі Швейцарією

Україна оскаржила в Лозанні технічну поразку в скасованому матчі зі Швейцарією

Українська асоціація футболу (УАФ) подала офіційну скаргу у Спортивний арбітражний суд Лозанни на рішення УЄФА зарахувати технічну поразку збірній України в матчі 6-го туру Ліги націй проти команди Швейцарії.

Минулого тижня УАФ отримала від дисциплінарного органу УЄФА мотиваційну частину невтішного для команди Андрія Шевченка рішення.

"Позиція Української асоціації футболу була однозначною ще до отримання повного тексту документу - ми будемо оскаржувати рішення Апеляційного комітету УЄФА в Лозанні, адже вважаємо, що не всім нашим аргументам було надано належну оцінку під час розгляду справи", - наголосив генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

Повідомляється, що з метою максимального захисту інтересів збірної України в Спортивному арбітражному суді Лозанни, для підготовки заяви про апеляцію УАФ залучила найкращих фахівців у галузі спортивного права з України, Іспанії та Швейцарії.

  • Матч Швейцарія - Україна мав відбутися 17 листопада 2020 року, однак влада кантону Люцерн, де повинен був пройти матч, заборонила проведення гри, а збірну України відправила на карантин. Хоча обидві команди і УЄФА готові були до проведення зустрічі.
  • Пізніше УЄФА повідомив, що УАФ не має іншої команди відповідних гравців, які можуть зіграти 17-го або 18-го листопада. Тому долю поєдинку визначить Контрольно-дисциплінарний і етичний орган УЄФА (КДЕІ).
  • 25 листопада Апеляційний комітет УЄФА присудив Україні технічну поразку 0:3.

У цьому матчі мала визначитися команда, яка покине елітний дивізіон Ліги націй. Якщо Лозанна підтвердить рішення УЄФА, збірна України у наступному розіграші турніру гратиме у Лізі В.

Нашу групу виграла Іспанія (11 очок), Німеччина - друга (9). Після рішення УЄФА Швейцарія посіла третє місце (6). Україна - останнє (6). Швейцарці не виграли жодного матчу.

Автор:
Максим Приходько
Источник материала
loader
loader