У Харкові новообраних депутатів громадяни пікетували під стінами міськради
У Харкові новообраних депутатів громадяни пікетували під стінами міськради

У Харкові новообраних депутатів громадяни пікетували під стінами міськради

У Харкові перед початком сесії міськради новобраних депутатів пікетували сотні громадян. Люди вимагали вжити заходів для припинення викидів Харківським коксовим заводом та проводити проукраїнську політику у Харківській міськраді.

Про це повідомляє Depo.Харків.

У першому пікеті щодо екології участь взяли зо два десятка людей. Другий був більш чисельним. До нього долучилися більше сотні людей.

"Наша акція – це акція попередження, щоб Харківська міська рада проводила проукраїнську політику. Вимога основна, щоб новообрана Харківська міська рада проводила проукраїнську політику, захищала інтереси української держави і розуміла, що Харків є форпостом України на сході, що в сусідній області йде війна, яку не можна допустити, щоб вона відбувалася в Харкові", - сказав заступник голови організації "Фрайкор", яка виступила організатором акції, Богдан Войцеховський.

Сьогодні, 9 грудня, у Харківській міськраді відбувається перша сесія нововообраного складу. До неї обрано 84 депутати, серед яких 25 жінок. Наразі депутати приймають присягу.

Нагадаємо, що тиждень тому депутати Харківської міськради попереднього скликання проголосували за створення нової посади - так званого головуючого, який засідатиме на сесіях замість мера. Юристи вважають це рішення незаконним, кілька новообраних депутатів звернулися до суду.

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
loader
loader