Президента НААН затримали за хабар у вигляді елітного авто
Президента НААН затримали за хабар у вигляді елітного авто

Президента НААН затримали за хабар у вигляді елітного авто

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора спільно з працівниками Служби безпеки України викрили президента Національної академії аграрних наук України (НААН) в одержанні неправомірної вигоди. Про це розповіли в прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що посадовець сприяв зарахуванню особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав "подяку" – елітний позашляховик.

Наразі слідчі повідомили президенту НААН про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до цього правопорушення.

Правоохоронці не називають імені фігуранта справи, але на сайті НААН зазначено, що президентом є Ярослав Гадзало.

Нагадаємо, що сьогодні правоохоронці разом з прокурорами прийшли у міськраду Кривого Рогу, де провели ряд обшуків. Міських чиновників підозрюють у розкраданні державного бюджету.

Источник материала
loader
loader